Sason'da çığ ve heyelan meydana geldi

Sason'da çığ ve heyelan meydana geldi

Etkili olan yağış nedeniyle Batman'ın ilçelerinde heyelan ve çığ meydana geldi.

Batman'da günlerdir devam eden sağanak yağış nedeniyle bazı köy yolları ulaşıma kapandı. Sason ilçesine bağlı Yürekli köy yolu çığ, Turnalı köyü ve Kaşyayla grup köy yolu ile Kozluk ilçesine bağlı Yenidoğan grup köy yolu ve Akçakışla-Damarlı grup köy yolu ise heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı.

Çığ ve heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarının, İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları sonucu tekrar ulaşıma açıldığı bildirildi.

İl Özel İdaresi yapılan çalışmalarla ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Son günlerde yaşanan yoğun yağışlar nedeniyle Sason ilçemize bağlı Yürekli köyünde çığ düşmesi sonucu kapanan yolda ekiplerimizin müdahalesi ve temizleme çalışmaları ile yol tekrar ulaşıma açılmıştır. Sason ilçemize yaşanan heyelan nedeniyle kapanan Turnalı köyü ve Kaşyayla grup köy yolu İl Özel İdaresi ekiplerince gerçekleştirilen temizleme çalışmalarının ardından yol ulaşıma açılmıştır. Bununla birlikte; Kozluk ilçemize bağlı Yenidoğan grup köy yolu ile Akçakışla-Damarlı grup köy yollarında meydana gelen heyelanlar da ekiplerimizin hızlı müdahalesiyle tekrar ulaşıma açmıştır."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.