Sason'un Örenagıl köyündeki toprak kayması köylüleri endişelendiriyor

Sason'un Örenagıl köyündeki toprak kayması köylüleri endişelendiriyor

Batman'ın Sason ilçesine bağlı bir köyde yaşanan toprak kayması köylüleri endişelendiriyor.

Batman'ın Sason ilçesine bağlı Örenagıl (Hêrsênga) köyünde yaklaşık 5 dönüm üzerinde toprak kayması oldu. Yaşanan toprak kayması köylüleri endişelendiriyor.

Batman'da yağan şiddetli yağmurdan sonra Sason'un dağ köylerinden olan Örenagıl köyünde yağmurun etkisiyle toprak kayması yaşandı. Toprak kayması köy sakinlerinden Vahdettin Baran'a ait 5 dönümlük bir arazide meydana geldi.

Arazideki ekinler, yaşanan toprak kaymasında köyün aşağısından geçen dereye aktı. Toprak kaymasının yaşandığı arazi çevresinde bulunan evler ise tehlike altında. 

Yaşanan toprak kayması, köy sakinlerinden Vahdettin Baran'ın evinin bulunduğu arazide meydana geldi. Evlerinin tehlike altında olduğunu dile getiren Baran, "Dedemden miras kalan yaklaşık 5 dönüm arazimde toprak kayması oldu. Toprak kayması hemen evimin yanında olduğundan evim tehlike altındadır. Allah korusun evim her an kayabilir. Aile ile artık evimizde korkuyoruz her an bir toprak kaymasıyla evimin gitmesinden korkuyoruz. Ne yapacağımı bilmiyorum devletten bir güvence istiyorum. Kayma ile birlikte toprakta yaşanan çatlaklık evime kadar geldi. Tarlamızda kullanamaz hale gelmiş durumdadır." diye konuştu.

Baran, toprak kayması olan alanda yetkililerin inceleme yapmalarını istediklerini belirtti.

İLKHA



















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.