Savaşın izlerini taşıyan Suriyeliler yardım bekliyor

Savaşın izlerini taşıyan Suriyeliler yardım bekliyor

Suriye'de yaşanan şiddet olaylarından kaçarak ülkesini terk etmek zorunda kalan mülteciler, yardım bekliyor.

MERSİN - Suriye’de yaşanan şiddet olaylarından kaçarak ülkesini terk etmek zorunda kalan Suriyeliler, savaşın izlerini bedenlerinde oluşan yaralarla taşıyarak hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyor.

 

Suriye'de uçaklardan atılan kimyasal bombalardan dolayı tüm sevdiklerini kaybeden ve kendisinde kalıcı yaralar oluşan Saad Salih (45), kardeşi Fatıma Dıbbak ile birlikte geldiği Tarsus Müftülüğünde yaralarının sarılması için yardım talebinde bulundu.

 

Kimyasal bombalardan dolayı vücudunda ve ellerinde derin yaralar oluşan Saad Salih, “Suriye'de uçaklarda atılan bomba nedeni ile tüm sevdiklerimi kaybettim.  Bende derin yaralar oluştu. Gerçekten çok acı çekiyorum. Herkesin beni dilenci olarak algılamasını istemiyorum Bizler istemediğimiz bir acıyı yaşıyoruz. Türkiye halkından yardım bekliyoruz.” diye konuştu.

 

Tarsus ilçe Müftü Vekili Mikail Tayşan, kendisine gerekli yardımda bulanacaklarını söylediğini ifade eden Suriyeli Saad Salih, hayırseverlerin de desteklerini beklediklerini çünkü ilçede çalışamayacak durumda olan ve yardıma muhtaç Suriyeli mülteci olduğunu söyledi.

 

Tarsus Müftülüğü Suriye Savaş Mağdurlarına Yardım Komisyonu Sorumlusu Halil Mirik, Suriyeli mültecilere kalabilecekleri bir ev ve kendisine gıda, giysi, yatak yardımı yapılacağını, ayrıca tedavi görebilmesi için tanıtım kartının çıkarılacağını söyledi.   (A. Hakim Kurt - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.