Savcının halı saha keyfi: 14 öğretmeni gözaltına aldırdı

Savcının halı saha keyfi: 14 öğretmeni gözaltına aldırdı

Diyarbakır'da halı saha maçına erken gelen savcının, 14 öğretmeni sahadan çıkaramayınca gözaltına aldırdığı öne sürüldü.

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde halı saha maçına bir saat erken gelen Savcı, top oynayan 14 öğretmeni polis çağırtarak gözaltına aldırdı.

Alınan bilgiye göre Çermik'te, halı sahada maç yapmak isteyen savcı saat 22.00 için rezervasyon yaptırdı. Öğretmenlerin halı saha maçı ise 21.00 ila 22.00 saatleri arasındaydı.

Bu sırada saati karıştıran savcı halı sahaya geldi. Savcı ve arkadaşları öğretmenleri sahadan çıkarmaya çalıştı.

Savcıya olumsuz yanıt veren öğretmenler daha sonra maça başladı.

Öğretmenlerin maça başlamasından kısa bir süre sonra savcı, emniyet yetkililerini çağırarak kimlik tespiti yapılacağını söyledi.

O sırada kimlikleri yanında olmayan öğretmenler polis araçlarına bindirilerek İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Bir saate yakın emniyette bekletilen öğretmenler daha sonra serbest bırakıldı.

Milli Eğitim Bakanlığından tepki

Yaşanan olay üzerine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran ve Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu sosyal medyada açıklama yaparak, öğretmenlerin sahipsiz olmadığını belirtti.

Mustafa Safran, "Öğretmenler bu ülkenin üvey evladı değildir, sahipsiz hiç değildir." derken, Hamza Aydoğdu da, "Diyarbakır'da 14 öğretmenimiz halı sahada maç yaparken gözaltına alınmıştır. Adalet, şahsi ve ihtiraslar için kullanılamaz. Öğretmenlerimize reva görülen bu muameleyi kınıyorum. Öğretmenler, toplumun çimentosudur; itibarlarının zedelenmesi kabul edilemez." dedi.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nun olayla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.

Yalçın, "Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit Gül Bey bu konuyu araştırmalı. Şırnak'ta öğretmenlik yaptığım yıllarda benzer bir hadise yaşamıştım. İçimde yaradır hâlâ. Bu konu araştırılmalı. İlgili kişilerin ifadesine başvurulmalı. Hoyratlık kimsenin işi değil. Adaletin mekanizmasının hiç değil." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler