Sebzelerde yerli bitti, fiyatlar arttı

Sebzelerde yerli bitti, fiyatlar arttı

Çermik'te yerli sebze üretimi son bulurken, tezgahlarda sera ve ithal ürünlerinin yer almasıyla beraber, bir çok sebzenin fiyatının artması, vatandaşın bütçesini olumsuz yönde etkiledi.

DİYARBAKIR- Çermik’te yerli  sebze üretimi son bulurken, tezgahlarda sera ve ithal  ürünlerinin  yer  almasıyla beraber, bir çok sebzenin fiyatının artması,  vatandaşın bütçesini  olumsuz  yönde  etkiledi.

 

Çermik ilçesinde hal ve bir çok esnaf tarafından satılan yerli ürünler  son bulunca, sebze hali komisyoncuları   tarafından  getirilen sera  ürünü  ve ithal  birçok sebzenin  fiyatı,  adeta cep yakıyor.

 

Vatandaşların özellikle bir çok yemekte kullandığı domatesteki  fiyat artış perakende göze çarpıyor. Pazarcılık  yapan  Ramazan Akarsu,’’Domates  fiyatı 1,5 TL iken , son bir kaç gün içinde 2,5 TL’ye yükseldi.Bu durum satışlarımızı az  da olsa etkiledi.Mesela bazı müşterilerimiz haftalık alış verişine çıkarken 10-15 kilo domates  alacağına,  artan fiyatlar karşısında, 7  ya  da 5 kilo almak zorunda kalıyor.Bu pahalılığı yerli üretimin azalmasına bağlıyorum.’’dedi.    (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.