Seçim öncesi ‘Kaldırım Çalışması!’ eziyeti foto

Seçim öncesi ‘Kaldırım Çalışması!’ eziyeti foto

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde belediyenin kaldırım yenileme çalışmalarını ağır aksak yürütmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

Ergani Belediyesi seçim sürecine girilmesiyle beraber Ergani çarşı merkezdeki kaldırımları yenileme çalışması halk için adeta ızdırap olmaya başladı.

Uzun süredir yapılan çalışmaların ağır aksak yürütüldüğünü ve zamana yayıldığını belirten Ergani esnafı yaşadıkları mağduriyet karşısında adeta isyan ediyor.

Kaldırım çalışması adı altında sökülen kaldırım taşlarının yol kenarına bırakılmasından dolayı yollarında daraldığını ve trafiği aksattığını belirten şoförler ise bu durumdan dolayı yaşadığı sıkıntıları ise kimsenin görmek istemediğini ve sıkıntılarını gidermek için bir muhatap bulamadıklarını söylediler.

Yaşanan olumsuzluklara tepki gösteren Erganililer tepkilerini İlke Haber Ajansına açıkladılar.

“O kadar bozuk yol varken çarşı merkezin yapılmasını doğru bulmuyorum”

Belediyenin çalışmalarını halkın görmesi için sadece çarşı merkezde yoğunlaştırmasını doğru bulmadığını belirten İsa Zeybek; “Elbette ki yolların yapılması, kaldırımların yenilenmesini onaylıyoruz. Lakin seçim öncesi şehir içinde o kadar bozuk yol varken sadece çarşı merkezdeki kaldırımların yenilenmesini doğru bulmuyorum. Gördüğümüz kadarıyla yollar yenidir. Belediyenin yenileme adı altında para harcarken başka yerlere de para aktardığı iddialara esnaf arasında dolaşıyor. Kaldırım çalışması yüzünden trafik kilitleniyor. Sürücüler laf dalaşına giriyor. Kimi zaman kavga ediyorlar. Pazar günleri yapılmayan çalışmaların haftanın en işlek günü olan pazartesi günü yapılması ise esnafın dikkate alınmadığını gösteriyor.” diyerek tepki gösterdi.

“Çalışmalar seçime kadar ağır aksak devam eder”

Kaldırım çalışmasının az kişiyle ve yavaş yapıldığına tepki gösteren Remzi Kahraman adlı vatandaş ise, çalışmaların hafta sonu yapılmayıp mesainin başladığı pazartesi günü ve hafta içinde yapılıyor olmasına tepki göstererek bu durumun kendilerini zor durumda bıraktığını söyledi.

Kahraman, “Bu çalışmalar seçim yatırımı izlenimi veriyor. Çarşı merkezde daha seri çalışabilirler. Bunu yapmayıp 3-5 kişilik ekiplerle çalışıyorlar. Görünen o ki bu ağır aksak çalışmalar seçime kadar devam edecek. Yolun kenarına bırakılan kaldırım taşları yüzünden esnaf iş yapamıyor, toptancılar malzeme getiremiyorlar. Çalışmalardan dolayı yollar tozdan geçilmiyor. İtfaiye aracıyla yapılan sulamalar ise sadece geçici bir çözüm oluyor.” dedi.

“Kaldırımdan başka bir yatırım yok mu?”

Belediyenin kaldırımlardan başka bir yatırımını görmediklerini ve “Belediye kaldırımdan başka bir yatırım bilmiyor mu? diye soran Abdulkadir Çiçek isimli vatandaş da tepkisini şöyle dile getirdi:

“2 haftadır esnaf olarak çok mağduruz. Her seferinde çarşının bir yerini söküp yapıyorlar. Sanki başka bir yatırım yokmuş gibi kaldırımları yeniliyorlar. Tozdan dolayı dükkânlarımız perişan durumda. Belediyenin günde 2-3 kez caddeleri sulaması tozu engellemeye yetmiyor. 4 gündür dükkânımın önündeki kaldırımı sökmelerine rağmen yenisini hala yapmış değiller. Dükkânın önü kum ve kaldırım taşlarıyla dolu olunca satış da yapamıyoruz.” dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler