Seçimler ABD'nin varlığını meşru hale getiriyor

Seçimler ABD'nin varlığını meşru hale getiriyor

Afganistan'da 20 Ekim'de düzenlenecek genel seçimlerin boykot edilmesi çağrısında bulunan Taliban, seçimlerin ABD'nin varlığını meşru hale getirdiğini belirtti.

Taliban, Afganistan'da 20 Ekim'de düzenlenecek genel seçimlerin boykot edilmesini istedi.

Bugün yayınlanan bildiride, Afgan halkından yaklaşan seçimleri tamamıyla boykot etmesi isteyen Taliban, kendi üyelerine de ABD öncülüğündeki bu süreci engelleme çağrısında bulundu

Taliban, kendine bağlı savaşçılara, sivillere saldırılmaması ve sivil alanları hedef alacak durumlardan ısrarla uzak durulması talimatı da verdi.

Taliban'ın bildirisinde, 17 yıldır devam eden savaşın sona ermesi için tek çözüm yolunun ülkedeki yabancı güçlerin tamamen çekilmesi olduğu kaydedildi.

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahit de yaptığı açıklamada, ABD'nin Afganistan'daki varlığını ve otoritesini meşru hale getirmek için seçimleri kendi çıkarları doğrultusunda kullandığını belirtti.

Mücahit, "İnsanların işgale karşı öfkesini azaltmak için onlara, güya serbest bir ortamda oy kullanma hakkına sahiplermiş gibi aldatıcı bir hissiyat veriliyor." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.