Şehadet ayı Palu'da ihya edildi video

Şehadet ayı Palu'da ihya edildi video

Yeni İhya Der Palu Temsilciliği düzenlediği etkinlikle Şubat ayında şehit olan Müslümanları andı.

ELAZIĞ-Yeni İhya Der Palu Temsilciliği, Şubat ayında şehit olmuş Müslümanların anısına bir etkinlik düzenledi.

 

Dernek salonunda düzenlenen program, Yatsı namazından sonra başladı. Kur`anı Kerim tilavetiyle başlayan program, Esmaül Hüsna ve ilahilerin okunmasından sonra sinevizyon gösterimiyle devam etti. Ezgiler eşliğinde şehitlerin resimlerinin gösterildiği sırada duygusal anlar yaşandı.

 

Programda bir konuşma yapan Kenan Ocak, tarih boyunca Allahın dini uğrunda mücadele eden ve şahadeti arzulayan mücahitlerin varlığından ve Şubat ayında şehit olan mücahitlerden bahsetti.

 

Bu Dava bedel ödememizi istiyor
Şubat ayı denilince şahadetin akla geldiğini söyleyen Ocak, "Şubat ayında Allah yolunda canlarını feda eden Mücahitler akla gelir. Bu dava bizlerden bedel ödememizi istiyor. Bu dava üç damla üzerine kurulmuştur. Alından dökülen ter, gözlerden akıtılan yaş ve bedenden Allah rızası için akıtılan kandır. Gün gelecek bu dava için çalışıp çırpınacak terler akıtacaksın, gün gelecek bu ümmetin hali için gözyaşı akıtacaksın, gün gelecek Allahın dini uğrunda o mübarek kanını seve seve akıtacaksın.Şuanda yeryüzünde bunlara şahit olmaktayız."

 

 Ölüm çok acı bir şeydir
Ocak konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hz Muhammed(sas),ölüm çok acı bir şeydir. Nasıl ki bir diken pamuk torbasının içine düşer onu oradan çıkarıp alırsın, ruhta bedenden öyle çıkar. İşte şehitlerin duymuş olduğu acı bir sivrisineğin ısırdığındaki verdiği acı gibidir. Evet, kardeşler ama şahadet böyle değildir. Şehidler şehit olduklarında Allahın huzuruna varıp o nimetleri gördüklerinde şöyle derler''Bizi dünyaya tekrar, tekrar, tekrar gönder ve bu durum böyle devam etsin derler. İşte ashap böyle yetişti. Şehadet aşıkları olmuşlardı. Zalimleri ve kafirleri korkutanda hayata değil şahadete aşık olan ölümden korkmayan bu yiğitlerdir.''

 

Şahadeti unuttuk dünya bizi istila etti
"Ölümden korkar olduk, ahreti istemez olduk. Ter dökmeyi, gözyaşı akıtmayı, Allah yolunda can vermeyi unuttuk." diyen Ocak, "Dünyaya daldık. Zalimler tağutlar kafirler hakim oldu. Zalimler her yeri istila etti. Müslümanlar ezilmekte. Kurtuluş, Asrısaadete dönmekle olur. Şehitliği şahadeti arzu etmekten geçer Allah yolunda tekrar terler dökmek gözyaşları akıtmak ve bu Allahın dini için seve seve mallardan canlardan geçileceğini göstermekten geçer.'' İfadelerini kullandı.
Program yapılan duaların ardından sona erdi.(Ebubekir Alkan-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.