Şehadet peygamberler ve sıddıkların bile istediği bir mertebedir

Şehadet peygamberler ve sıddıkların bile istediği bir mertebedir

Dünya Müslümanlarının her şubat ayını "Şehadet Ayı" olarak ilan etmesi münasebetiyle Türkiye'nin birçok yerinde etkinlikler düzenleyen Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, şehadet ve şehitler hakkında önemli hatırlatmalarda bulundu.

Birçok İslam alimi ve önderlerinin katledildiği şubat ayının "Şehadet Ayı" olarak ilan edilmesi hakkında Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, "Şehadet Ayı" ve şehitliğin tanımıyla birlikte düzenleyecekleri etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Şubat ayının dünya Müslümanları tarafından "Şehadet Ayı" olarak ilan edildiğini hatırlatan Çelik, şubat ayında dünyada ve ülkemizde şehadet ile ilgili etkinliklerin yapılıp sempozyumların düzenlendiğini belirtti.

Şehitlerin davalarının unutulmaması ve neden şehit olduklarının sürekli hafızalarda kalması için İslami camiaların etkinlikler ve programlar yaptığını söyleyen Çelik, "Şubat ayına Şehitler Ayı denmesinin hikmetlerinden biri, alimlerin ve İslam önderlerinin şehit olmasından dolayıdır. İskilipli Atıf Hoca, Hasan El Benna ve Malcom X gibi daha birçok İslam önderi bu ayda şehit oldukları için dünya Müslümanları, bu ayı Şehadet Ayı olarak ilan etmişlerdir." ifadelerini kullandı.

"Şehitlik; Peygamberlik ve Sıddık mertebesinden sonra gelen en yüce mertebelerdendir"

Şehadetin peygamberlerin de hep arzusu ve temennisi olduğuna dikkati çeken Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Peygamber Efendimiz (Sallallahu aleyhi ve sellem) bir hadis-i şeriflerinde 'Allah yolunda çarpışıp ölmeyi, sonra tekrar Allah yolunda çarpışıp ölmeyi, sonra tekrar Allah yolunda çarpışıp ölmeyi ne kadar da arzu ederim' derken şehadet mertebesinin yüceliğine işaret ediyordu. Ayrıca Kur'an-ı Kerim'in tabiriyle şehitler, peygamberler ve sıddıklar mertebesinden sonra gelen en yüce mertebelerden biridir.

Peygamberler, salih kullar ve tüm Müslümanların iştiyakla istediği şehitlik, Peygamber Efendimizin (Sallallahu aleyhi ve sellem) tabiriyle 'Allah yolunda öldürülenlere' denmiştir. Allah (Azze ve Celle) Kur'an-ı Kerim'de 'sakın Allah yolunda öldürülenleri, ölüler zannetmeyin!' ayetiyle şehitlik için buyurduğu şart, kişinin sadece 'Allah yolunda ölmesidir'.

Yine bir hadis-i şerifte buyurulduğu gibi; Kavim, ganimet ve kahramanlık için savaşıp ölenlerin hiçbiri şehit değildir.

"Salgın nedeniyle etkinliklerimizi internet üzerinden yapacağız"

Sadece "Allah'ın dininin yücelmesi amacıyla" savaşıp can veren kimsenin şehit olduğunu vurgulayan Çelik, bu niyetle yaşayan ancak kendisine şehadetin nasip olmadığı Müslümanların da şehit sevabı alacağının hadislerle sabit olduğunu hatırlattı.

Salgın öncesinde yaptıkları Şehadet temalı etkinlikleri dijital ortamda yapacaklarını belirten Çelik, şunları söyledi:

"Şehitler Kervanı Platformu olarak her şubat ayı geldiğinde salgın öncesi platformumuza bağlı il ve ilçelerde şehitler ve şehadet ile insanı şehadete götüren süreç ve yaşantıların yanında ameller ile ilgili birtakım etkinlikler düzenliyorduk. Salgın sürecinde olduğumuz için etkinliklerimizi birçok ilde internet üzerinden yapacağız inşallah."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler