Şehadetinin 57'nci yıl dönümünde Seyyid Kutub sempozyumu düzenlendi

Şehadetinin 57'nci yıl dönümünde Seyyid Kutub sempozyumu düzenlendi

Şehadet yıldönümünde çeşitli kuruluşlar tarafından İstanbul'da "Seyyid Kutub ve İslam Düşüncesine Etkileri" başlığı altında düzenlenen sempozyumda; Seyyid Kutub'un Türkiye'deki İslami kesimin üzerindeki etkisi ile İslami düşünceye olan katkısı ele alındı.

Dava adamı Seyyid Kutub, şehadetinin 57'nci yıldönümünde çeşitli düşünsel, siyasi ve medya kuruluşları tarafından İstanbul'da “Seyyid Kutub ve İslami Düşüncesine Etkileri” başlığı altında sempozyum düzenlendi.

Sempozyuma Türkiye'den ve yurt dışından çok sayıda akademisyen katıldı.

Sempozyuma; Müslüman Kardeşler Basın Sözcüsü Talat Fahmi, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, AK Parti eski Dış İlişkiler Sorumlusu ve Sosyoloji Profesörü Yasin Aktay, İTTİHAD'ÜL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Suat Yaşasın, Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Sabaz, Müslüman Kardeşler Genel Şura Konseyi Üyesi Medhat El-Haddad'ın da bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Üç oturumdan oluşan sempozyumun her bir oturumunda çeşitli konular ele alındı.

İlk oturum "Seyyid Kutub'un İslami Akımlar Üzerindeki Etkisi" başlığını taşıdı. Davet ve Kardeşlik Vakfı Başkanı Dr. Maruf Çelik moderatörlüğündeki oturumda konuşmacılar, Seyyid Kutub'un Türkiye'deki İslami kesim üzerindeki etkisini, Seyyid Kutub'un prensiplerine olan bağlılığı ve İslami düşünceye olan katkısını ele aldı.

İkinci oturumda ise, Medeniyet Vakfı eski Başkanı Muhammed Beşir’in moderatörlüğünde, "Fikir ve Metodun Özellikleri" başlığıyla, Seyyid Kutub’un İslami tasavvurunun özellikleri, Seyyid Kutub’un İslam’da sosyal adalet hakkındaki görüşü ve Seyyid Kutub'un düşüncesindeki moderasyon ele alındı.

Üçüncü oturumda ise, Eğitimci, Yazar Dr. Mona Sobhi moderatörlüğünde "Seyyid Kutub İnsan ve Duygular" başlığıyla, Seyyid Kutub'un hayatındaki insani ve edebi yönler incelendi. Seyyid Kutub'un aile ve eğitim konularındaki görüşlerini ve Müslüman ailelerin yaşamlarına etkisi değerlendirildi.

Sempozyum, Müslüman Kardeşler Basın Sözcüsü Dr. Talat Fahmi'nin, Seyyid Kutub'un doğuşu, yetişmesi ve çağındaki İslami düşünceye öncülük etmesi hakkındaki konuşmasıyla son buldu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.