Şehid Abdullah Deniz kabri başında yâd edildi

​Şırnak’ın Cizre ilçesinde 27 Aralık 2014’te PKK’nin saldırısında şehid düşen Abdullah Deniz, şehadet yıl dönümünde kabri başında yâd edildi.

PKK’nin 27 Aralık 2014’te Cizre’de Müslüman halkı imha girişimleri üzerine uzun namlulu ve ağır makinalı silahlarla yaptıkları saldırıda Abdullah deniz şehid olmuş, 35 kişi yaralanmıştı.


Şehid Abdullah Deniz, şehadet yıl dönümünde kabri başında sevenleri tarafından anma programıyla yâd edildi.

HÜDA PAR Cizre ilçe teşkilatı tarafından yapılan anma programına Cizre İlçe başkan vekili Ahmet Elçin, parti üyeleri, Şehid Abdullah Deniz’in çocukları katıldı.

HÜDA PAR Cizre ilçe başkan vekili Ahmet Elçin

Programda yaptığı konuşmada şehidlere Allah’tan rahmet dileyen HÜDA PAR Cizre ilçe başkan vekili Ahmet Elçin, “ 27 Aralık 2014 yılında nur mahallesinde yapılan saldırıda şehid düşen Abdullah Deniz amcamızın şehadet yıl dönümünde kabri başında üyelerimizle birlikte yad ettik. Şehadetinin yıl dönüm vesilesiyle şehidimize ve onun şahsında bütün şehidlere Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim bizleri de onların şefaatinden mahrum etmesin. Dünyadayken de bize şehid olacak bir hayat yaşatıp neticesinde bizlere de şehadeti nasip etsin inşallah. Tüm şehidlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Hacı Mehmet Karaaalp

Şehidin hakkı söylemekten çekinmediğini söyleyen arkadaşı Hacı Mehmet Karaaalp, “Arkadaşlar olarak onun imanına şahitlik ederiz. Nerde olursa olsun, hangi toplumun içinde olursa olsun hakkı söylemekten çekinmezdi. Oyle davasına sadık birisiydi Allah teala ona bu güzel mertebeyi şehadeti ona nasip etti. Allah ona rahmet eylesin. Allah bizlere de şehadet mertebesi nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

Behrem Gözüngül

İslami davayı heryerde yaptığını belirten komşusu Behrem Gözüngül, “Hacı Abdullah İslam davasını anladıktan sonra çok fedakarlık yaptı. Evde, sokakta, nereye giderse gitsin İslam davasının tebliğini yapıyordu. Hakkın tarafındaydı ve sürekli savunuyordu. Hem akraba hem komşumuzdu. İslami tebliği duyduğunda seviniyordu. Allah onu bu yüzden şehadeti naspi etti. Allah’ın ona nasip ettiği şehadeti bizlere de nasip etsin inşallah. İman, şehadet, peygamber verasetini bizlere de nasip olur.” dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler