Şehid Bayram Ali Öztürk`ü Rahmetle Anıyoruz

Şehid Bayram Ali Öztürk`ü Rahmetle Anıyoruz

Altı dil bilen, binlerce kitap okuyup ezberleyen ve İmam Rabbani`nin 3 ciltlik Mektubat-ı Rabbani adlı eseri ezbere bilen, lakabı yürüyen kütüphane olan Bayram Ali Öztürk Hoca, büyük bir İslam âlimiydi.

Doğruhaber

Çocukluğu Adapazarı’nda geçen Öztürk, Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Farsça, Arapça, Osmanlıca, İngilizce ve Fransızca bilen Bayram Hoca, hukuk eğitimi de aldı. Büyük İslam âlimlerinden İmam Rabbani’nin mektuplarından oluşan ‘Mektubat-ı Rabbani’ kitabını ezbere bilen ve her pazar sabahı İsmailağa Camii’nde sohbet veren Şehit Bayram Ali Öztürk’ün bir oğlu, iki de kızı bulunuyor.

BİRÇOK HOCADAN DERS ALDI

Bayram Hoca, muttaki bir ilim adamıydı. Alanında uzman ve değerli İslam büyüklerinden dersler aldı. Yıllarca Mahmud Efendi, Sadreddin Yüksel, Halil Günenç ve Mehmet Savaş gibi hocaların ilim halkalarında bulunarak derslerine katıldı. Bayram Hoca, Yavuz Selim Camii’nde ve İsmailağa Camii’nde her Pazar sabah namazından sonra Mektubat dersi veriyordu. Bayram Hoca, İmam-ı Rabbani Hazretleri’nden bahsederken kendisini, onun adını ağzına almaya layık görmez, ismini telaffuz etme yerine “Sultan” kelimesini kullanırdı. Mektubat derslerinde zamanla o derece uzmanlaştı ki bu nedenle “Mektubatçı Bayram Hoca” diye anılmaya başlandı.

HAKİKATLERİ ANLATTIĞI İÇİN SÜRGÜN YEDİ

Bayram Hoca iyi bir vaiz olmasının yanı sıra tahkik ehli bir ilim adamıydı. Seçiciydi; her bulduğu kitabı okutmaz, her gördüğü meseleyi anlatmazdı. Bu yüzden muhatapları sözlerini senet gibi güvenilir kabul ederdi. Söylenmesi gereken hakikatleri anlatmaktan da çekinmezdi. Bu yüzden son yılları hayli sıkıntılı geçmişti. Takdir belgeleriyle onurlandırılması gerekirken cami cami sürüldü. İslam için yaptığı gayretli çalışmalardan rahatsız olan karanlık güçler onu rahat bırakmamaya karar vermişlerdi.

KARANLIK ELLER ŞEHİD ETTİRDİ

Yıl 2006...3 Eylül pazar günü İsmailağa Camii’nin içinde Türkiye gündemini aylarca işgal edecek bir cinayet yaşandı. İsmailağa Cemaatinin önde gelen hocalarından Bayram Ali Öztürk, sabah namazından sonra verdiği sohbette, cemaatin arasında bulunan Mustafa Erdal isimli bir şahsın kalbinin üzerine sapladığı 34 santimlik bıçak darbesiyle katledildi. Mustafa Erdal cami içinde linç edilerek öldürüldüğü iddia edildi. Olayın arkasındaki sır perdeleri 7 yıldır aydınlatılmadı. Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı’nın; Bayram Ali Öztürk’ün, 3 Eylül 2006 tarihinde İsmailağa Camii’nde sabah namazının ardından cemaate vaaz ederken bıçaklanarak şehid edilmesinin ardından başlattığı soruşturma, davaya dönüşmedi. Bayram Ali Öztürk’e saplanan bıçağın iki kaburga arasından geçecek şekilde 180 derece açıyla yatay ve çok profesyonelce saplandığı tespit edilmesine rağmen, profesyonelce bıçak kullanan Mustafa Erdal meczup ilan edilerek olay kapatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler