Şehid Cengiz Akyüz mezarı başında anıldı

Şehid Cengiz Akyüz mezarı başında anıldı

Mavi Marmara şehitlerinden Cengiz Akyüz, şahadetinin yıl dönümünde kabri başında anıldı.

HATAY- Mavi Marmara Gemisiyle Gazze’ye insani yardım götürmek amacıyla gidenlerin  Siyonist İsrail tarafından saldırıya uğramasının üzerinden 4 yıl geçti. Mavi Marmara şehitlerinden Cengiz Akyüz, şahadetinin dördüncü yıl dönümünde sevenleri tarafından kabri başında anıldı.

 

Kabir ziyaretinde bir açıklama yapan İskenderun İnsani Yardım Derneği (İHH) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yetim, başta Filistin işgali olmak üzere tüm dünyadaki adaletsizliklerin ortadan kalkması temennisinde bulundu.

 

 “Denizden nehire kadar mücadeleden geri durmayacağız”

Mavi Marmara Kudüs-Filistin mücadelesini bir parçası olduğunun altını çizen Yetim, “Siyonist İsrail’in amacı ablukanın kalkmasıdır. Ablukanın kalkması için sorumluluğumuz devam etmektedir. Biz ‘Denizden nehire kadar ‘ Filistin toprakları özgürleşinceye kadar ve Kudüs işgalden kurtarılıncaya kadar mücadeleden geri durmayacağız. Siyonistlere göre İsrail’in amacına uygun tek çözüm ‘Mavi Marmara’yı tarihten silmek, üzerini örtmek, hafızalardan çıkarmak ve unutturmak’ tır. Biz bugün buradan bir kez daha ilan ediyoruz. Mavi Marmara’yı, misyonunu ve şehitlerimizi asla unutmayacağız ve unutturmayacağız” ifadelerini kullandı.

 

Kabri başında bulunan Şehidin oğlu Furkan Akyüz ise, “Gazze’de sadece Türkiye’den değil tüm ülkelerden yardım gelmesini istiyoruz. İnşallah bu isteklerimiz yakın bir zamanda gerçekleşir” temennilerinde bulundu.  (Fikret Kavgalı – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.