Şehit 2 Kardeş: Murat ve Abdurrahim

Şehit 2 Kardeş: Murat ve Abdurrahim

23 Ocak 1993 yılında Batman'da mürtet örgüt tarafından şehit edilen Murat ve Abdurrahim Yıldız'ın babası ilk defa şehit 2 evladını anlattı.

BATMAN - Murat Yıldız henüz 19, kardeşi Abdurrahim Yıldız ise henüz 17 yaşındaydı… Bu iki genç fidan 23 Ocak 1993 yılında Batman'da mürtet örgüt tarafından şehit edildi.

Şehadetlerinin 20. yılında İLKHA'ya konuşan baba Fahrettin Yıldız, Murat ve Abdurrahim'in Sahabelerin hayatlarını örnek aldıklarını ve onlar gibi yaşayıp şehit olduklarını söyledi.

Şehid Murat Yıldız
Murat'ın 02 Haziran 1974'te Batman'ın Gercüş İlçesine bağlı Taşçı (Basyete) köyünde doğduğunu ifade eden baba Hacı Fahrettin Yıldız, Köyde çiftçilik yaparak geçimlerini sağladıklarını söyledi. Baba Yıldız, oğlunun 4 yaşına geldikten sonra 1978 yılında Batman'ın Aydınlıkevler Mahallesine yerleştiklerini belirti. Burada sebze meyve satarak geçimini sağladığını ifade eden baba Yıldız, oğlunun Ortaokula kadar okuduğunu, büyüdükten sonra kendisine bir el arabası aldığını ve bu şekilde aileye destek olduğunu söyledi.


Daha sonra oturdukları mahallede bir ev satın aldıklarını ve evlerinin altında ise bir dükkân açtıklarını söyleyen baba Yıldız, oğlu Murat'ın dükkâna bakarak geçimlerini onunla sağlamaya başladıklarını ifade etti.

Oğlu Murat'ın hayatı boyunca hiç kimseyi incitmediğini ve çok güzel bir ahlaka sahip olduğunu belirten Fahrettin Yıldız, oğlunun İslam'a gönül verdiği için vakit namazlarını camide kıldığını ve çocuklara Kur'an dersi verdiğini söyledi.

Baba Fahrettin Yıldız, "Oğlum çok halim-selim biriydi ve kimseye zararı olmayan çok ahlakı güzel bir çocuktu. Özellikle annesine çok bağlıydı ve onu çok seviyordu. Oğlum sadece camiye gidiyordu ve camide yaklaşık 20 talebesine ders veriyordu. Oğlum yatsı namazını kılmak için camiye gitmişti ve camiden çıktıktan sonra ona 'Ben eve gidiyorum; sen ve kardeşin dükkânı kapatıp eve gelin' dedim. Ben eve gittiğimde silah sesleri duydum ve mürtet örgüt tarafından 2 oğlumun da şehid edildiğini öğrendim" dedi.

Oğlunun sadece dindar insanlarla gezdiğini ve arkadaş çevresinin iyi kişilerden oluştuğunu vurgulayan Fahrettin Yıldız, "Oğlum iyi insanları çok severdi ve çok okurdu. Bazı günler sabaha kadar Kur'an okurdu. Ona çalışıyorsun fazla okuma diyorduk ama o bize 'Kur'an okumak kadar güzel bir şey yok' diyordu. Annesine çok düşkündü ve onu çok severdi. Çok fazla kitapları vardı ve çok fazla dini kitap okurdu. Her insanla diyalogu vardı ve mahalleli onu çok severdi. Çok güzel bir ahlakı vardı ve hiç kimseyi kırmazdı. Sahabelerin hayatlarını örnek alır ve onlar gibi yaşamaya çalışırdı" dedi.

Şehid Abdurrahim Yıldız
Daha sonra oğlu Abdurrahim Yıldız'ın hayatından kısaca bahseden baba Fahrettin Yıldız, Abdurrahim'in de 01 Temmuz 1976'da Batman'ın Gercüş İlçesine bağlı Taşçı (Basyete) köyünde doğduğunu söyledi.

Oğlu Abdurrahim Yıldız'ın ağabeyi Murat Yıldız ile birlikte aynı okula gittiklerini ve Ortaokula kadar beraber okuduklarını belirten Fahrettin Yıldız, "Oğlum Abdurrahim'in çevresi bozuktu. Ağabeyi Murat, onun için çok çaba gösterdi. Şehid olmadan son yılda Murat ile birlikte camiye gidip gelmeye başladı ve kötü arkadaşlarından uzak durdu. Müslümanlarla birlikte olmadan önce gece eve geç geliyordu ve kötü alışkanlıkları vardı. Ne zamanki Murat sayesinde Müslümanlarla tanıştı, o zaman bütün kötü alışkanlıklarından vazgeçti. Oğullarımın hiçbir günahı yoktu ve sadece camiye gidiyorlardı. Caniler, oğlum Murat'ı şehid ettiklerinde Abdurrahim yanında değildi. Murat'ın Şehid edildiğini gören Abdurrahim, ona koşarak gittiğinde caniler ona da ateş ederek şehid ettiler" dedi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)


 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler