Şehit Hanifi ve Şehit Fuat mezarları başında yad edildi

Şehit Hanifi ve Şehit Fuat mezarları başında yad edildi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK tarafından katledilen Şehit Hanifi Poyraz ve Fuat Yaşasın'ın şehadetinin üzerinden 30 yıl geçti.

1990'lı yılların karanlık dönemlerinde İslam düşmanlarının mütedeyyin insanlara karşı fırsat kolladığı o günlerde henüz 16 yaşlarında olan Fuat Yaşasın ile 19 yaşındaki arkadaşı Hanifi Poyraz, 19 Eylül 1992 tarihinde hainlerin düzenlediği saldırı neticesinde şehadete erişmişlerdi.

Şehadetlerinin 30'uncu yıl dönümünde unutulmayan şehitler, mezarları başında düzenlenen programla yad edildi.

Karabehlül Bey Mezarlığı'nda bulunan mezarları başında düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Şehitlerin hayatından ve İslam davasına olan sadakatlerinden bahseden dava arkadaşları, o dönemde İslam'a ve Müslümanlara yapılan saldırı ve zulümleri aktardı.

Bölgede kendinden başka hiçbir yapıya yaşam hakkı tanımayan PKK'nin özellikle gençler içerisinde başlayan İslami şuuru kendilerine tehdit gördüğünün aktarıldığı programda, İslam'ı kendilerine düstur edinenlerin Kur'an ve sünnetin dışında hiçbir şeyi rehber edinmediklerini ve bu yolda ilerledikleri anlatıldı.

Programda, şehitlerin hayatları anlatılarak özellikle şehitlerin genç yaşta katledildiğine dikkat çekilerek o dönemde İslam düşmanlarının mütedeyyin insanlara yönelik beslediği kine vurgu yapıldı.

Katledilen 2 gencin kısa ömrüne büyük amellerin sığdırıldığının altı çizilen anlatımda, ameli ve ahlaki olarak kendilerine Peygamber Aleyhisselatu Vesselam'ın örnek alındığı belirtildi.

Âlim bir dedenin torunu olan Şehit Fuat Yaşasın, 1976'da Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde dünyaya geldi. Henüz okul çağlarındayken İslami bir çalışma atmosferine giren Yaşasın, ilmi yönden merakı ve sergilediği güzel ahlaktan dolayı çevresi tarafından seviliyordu.

Kendisinden yaklaşık 3 yaş büyük olan arkadaşı Hanifi Poyraz ise varlıklı bir ailenin çocuğuydu. Ortaokul dönemlerinde İslam Davası ile tanışan Poyraz, iyi bir hitabetle beraber nezaket ve güzel ahlâkı ile bilinirdi

Tarih 19 Eylül 1992'yi gösterdiğinde Şehit Hanifi ile Fuat, önünden geçtikleri bir kahvehanede oyun oynayan hainler tarafından takip edilerek Silvan Belediyesi yanında silahlı saldırı sonucu şehit edildiler.

Kanları toprağa düştüğünde Şehit Fuat 16, Şehit Hanifi ise 19 yaşındaydı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.