Şehit Öğretmen Abdulvahap Yersiz kabri başında anıldı

Şehit Öğretmen Abdulvahap Yersiz kabri başında anıldı

PKK tarafından katledilen Şehit Öğretmen Abdulvahap Yersiz, kabri başında sevenleri ve ailesi tarafından anıldı.

PKK tarafından 25 yıl önce katledilen Şehit Öğretmen Abdulvahap Yersiz, Mardin’in Mazıdağı ilçesinde bulunan kabri başında sevenleri ve ailesi tarafından anıldı.

Karşıyaka mezarlığında düzenlenen anma etkinliğe HÜDA PAR Kurucu Üyesi Fadıl Şani, İlçe Başkanı Abdulaziz Tuna, Mazıdağı Eğitim-Der Başkanı Abdullah Tuna ile şehidin ailesi, yakınları, öğrencileri ve sevenleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan anma programında şehidin hayat hikâyesi okundu. Ardından Eğitimci Yazar Faruk Titiz bir konuşma yaptı.

Konuşmasında şehadetin öneminde değinen Titiz, Şehit Abdulvahap Yersiz’in 24 yaşında Allah yolunda canını feda ettiğini belirtti.

Şehidin tek derdinin Allah’ın davası olduğunu söyleyen Titiz, “Allah şehitlerin vasfını Kur’an-ı Kerim’de belirtmiştir, onları yüceltmiştir. Şehitlerimiz canlarını cennet karşılığında Allah’a verdiler, bu şekilde en büyük makam olan şehitliğe eriştiler. Onların birer şahittirler. Abdulvahap Hoca 24 yaşında canını Allah’a feda etti. Onun hayatı ve hizmeti Allah yolundaydı. Onun bütün amacı Allah’ın davasının yüceltilmesiydi, Kur’an’ın yüceltilmesiydi. O, bu görevini layıkıyla yaptı ve 24 yaşında şehit oldu. Bu şehitlerimizin vazifeleri bitmedi, onlar kıyamette insanlar üzerine şahitlik edecekler. Onlar bize miras bıraktığı davalarının şahitliğini yapacaklar. Kendi davasını yürütenler ve düşmanlık edenlere karşı şahitlik edecekler. Şehadet nasıl ki büyük bir makamsa, şahitlikte o kadar önemlidir.” dedi.

Titiz’in konuşmasının ardından anma programı okunan dua ile son buldu.

Abdulvahap Yersiz Mazıdağı ilçesi Yukarı Konak Köyü İlkokulunda öğretmeni iken, 6 Ekim 1992 tarihinde PKK tarafından şehit edilmiştir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.