Şehrin kalkınması köylünün kalkınmasıyla olur

Şehrin kalkınması köylünün kalkınmasıyla olur

Köy ziyaretleri kapsamında Çeltiksuyu, Kuşkondu, İncesu ve Gözeler köyü sakinleriyle bir araya gelen HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Orhan Açıkbaş, şehrin kalkınmasının köylülerin kalkınmasıyla mümkün olabileceğini söyledi.

Köy ziyaretleri gerçekleştiren HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Orhan Açıkbaş, Çeltiksuyu, Kuşkondu, İncesu Gözeler köyü sakinleriyle bir araya gelerek, köylülerin sorun ve taleplerini dinledi.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Açıkbaş, “HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı olarak hizmet etmenin yetki ve makamla sınırlandırmasına karşıyız. Gücümüz oranında vatandaşlarımızın sorunlarına çare olmaya çalışacağız. Hiçbir şey yapamasak bile vatandaşın sorunlarını dillendirmeye çalışıyoruz. Bu gayeyle son olarak köylerimize bir dizi ziyaretlerde bulunduk.” dedi.

Köy sakinlerinin taleplerini dile getiren Açıkbaş, “Köylülerimiz tarımsal faaliyetlerini daha rahat ve verimli yapmak için sulama kanalı talebinde bulundular. Coğrafyamızın tabii kaynakları olan dere ve ırmak sularını köylerimizin hizmetine sunarak tarımsal faaliyetleri ileri bir aşamaya taşımalıyız. Şunu unutmamalıyız ki şehrin kalkınması köylünün kalkınmasıyla olur. Köylünün tarım ve hayvancılık ürünleriyle oluşturduğu ekonomik girdiler piyasayı canlandıracaktır. Köylülerimizin öne çıkan diğer bir talebi de köy içi kilitli taş hizmetidir. Kırsal kesimin daha fazla yağış aldığı gerçeğini göz önüne aldığımızda özellikle ilkbahar ve kış aylarında çamur oluşmasına karşın bu hizmetin bir an önce köylerimize götürülmesi lazımdır. Şunu da belirtmek isterim ki köylerimizin güvenlik ve ekonomik problemlerinin giderilmesiyle şehirlere göçün de önüne geçilerek göç kaynaklı birçok problem de ortadan kalkacaktır.” ifadelerini kullandı.

Açıkbaş son olarak, “HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı olarak toplumun tüm katmanlarına yönelik ziyaretlerimiz bundan sonrada devam edecektir.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.