Şeker Fabrikası Ağrı ekonomisine katkı sağlıyor

Şeker Fabrikası Ağrı ekonomisine katkı sağlıyor

Ağrı Şeker Fabrikasını ziyaret eden Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ (Türkşeker) Genel Müdürü Mücahit Alkan, şeker fabrikasının Ağrı ekonomisine olan katkılarına değindi.

Ağrı Şeker Fabrikasını ziyaret eden Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ (Türkşeker) Genel Müdürü Mücahit Alkan, Belediye Başkanı Savcı Sayan, AİÇÜ Rektörü Abdulhalik Karabulut, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ile birlikte toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Mücahit Alkan, Şeker Fabrikasının Ağrı için önemli olduğunu ve bu önemi artırmak için çalışmalarını sürdüklerini belirtti. Alkan'ın gündeminde geçici işçilerin durumu ve pancar çiftçilerine verilen desteklerde vardı.

Alkan, 3 bin 500 ton pancar işleme ve yılda 50 bin ton şeker üretme kapasitesine sahip olduğunu belirttiği Ağrı Şeker Fabrikasında, bu yıl 14 bin ton şeker üretildiğine dikkat çekti.

"Geçici işçilerimizle ilgili kadro çalışmamız var"

Fabrikanın kentin ekonomik gelişmesine katkı sağladığını ve göçün önüne geçtiğini ifade eden Alkan,

"Ağrı Şeker Fabrikası yıllık 80 milyon TL değerinde kente katma değer sağlıyor. 2019-2020 kampanyasında, Ağrı Şeker Fabrikası'nda yüz bin 500 ton pancar işlenerek 14 bin 150 ton şeker üretildi. 40 gün süren kampanyanın Ağrı Şeker Fabrikası için yeterli olmadığı gibi fabrikanın üretimde sürdürülebilir olmasını da zorlaştırmaktadır." dedi.

Mücahit Alkan, "Yeni yaptığımız işçi alımlarıyla, bin 500 kişi kurumun ayakta durması için olmazsa olmaz bir durumdu. Geçici işçilerimizin 5620 sayılı yasadaki gibi maksimum çalışma süresi neyse, onu uygulamaya devam edeceğiz. İşçileri, 9 ay 29 gün üzerinden çalıştırıyoruz. Bu geçici işçilerimizle alakalı kadro çalışmamız var." şeklinde konuştu.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ise yaptığı konuşmada Şeker Fabrikasının daha aktif hale getirilmesi için çalışmaların genişletilmesi için belediye olarak sorumluluk üstlenmeye hazır olduklarını belirtti.

Şeker Fabrikasının Ağrı için önemli bir yere sahip olduğunu belirten Sayan,

"Şeker Fabrikası Ağrı'da hem sanayi anlamında hem de manevi anlamda bir yere sahip. İlin sembol fabrikası olduğundan bizim için çok önemli." dedi.

"Gerilemenin en büyük sorunu Ağrı'daki tefecilik"

Kentin ilerlemesinin önündeki en büyük sorunlardan birinin de tefecilik olduğunu kaydeden Sayan, "Gerilemenin en büyük sorunu Ağrı'daki tefeciliktir. Bizim Ağrı'da tefeciliği önlememiz lazım. Yani adam tarla ekip zahmet edeceğine, kahvede oyun oynayarak, yanı başında oturan memurun kredi kartını alarak pos makinesinden geçiriyor ve yüzde 30 faiz ile para satıyor.  Bir yer yok edilmek isteniyorsa, 3 şeyle yok edilir. Bunun için silaha gerek yok. Bahsettiğimiz yerin gençliği, ailesi ve ekonomisi bitirilse o yer işgal edilmiş olur." dedi.

Savcı Sayan konuşmasına Türkşeker'in Ağrı Belediyesine hediye ettiği ambulans için teşekkür ederek son verdi. 

İLKHA


Şeker Fabrikası Ağrı ekonomisinekatkı sağlıyor

Şeker Fabrikası Ağrı ekonomisinekatkı sağlıyor

Şeker Fabrikası Ağrı ekonomisinekatkı sağlıyor

Şeker Fabrikası Ağrı ekonomisinekatkı sağlıyor

Şeker Fabrikası Ağrı ekonomisinekatkı sağlıyor

Şeker Fabrikası Ağrı ekonomisinekatkı sağlıyor

Şeker Fabrikası Ağrı ekonomisinekatkı sağlıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler