Selahaddin Ürük kabri başında anıldı

Selahaddin Ürük kabri başında anıldı

Hizbullah Cemaati’nin önde gelen isimlerinden Selahaddin Ürük, şehadet yıldönümünde Mardin’in Mazıdağı ilçesinde sevenleri ve yakınları tarafından yâd edildi.

Adana'nın Pozantı ilçesinde 2001 yılında düzenlenen bir baskında katledilen Hizbullah Cemaati'nin önde gelen isimlerinden Selahaddin (Sülhaddin) Ürük, yakınları ve sevenleri tarafından Mardin’in Mazıdağı ilçesinde bulunan kabri başında düzenlenen anma programı ile yâd edildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, daha sonra merhum Ürük'e ithafen kaleme alınan şiir seslendirildi. Ardından Burhan Aydın hoca kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasında şehadetin önemine vurgu yapan Aydın, Merhum Ürük gibi şahsiyetlerin, insanların hidayetine vesile olduğunu söyledi. Aydın, Merhum Ürük'ün geride bıraktığı davaya sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi.

Program, Aydın'ın konuşmasının ardından yapılan dua ile son buldu.

Program sonunda kabir başında konuşan Merhum Ürük'ün kız kardeşleri, Ürük'ün küçüklüğünden beri İslam'a hizmet ettiğini, kendilerinin ondan razı olduğunu; Allah-u Teala'nın da ondan razı olduğuna dair inançlarının tam olduğunu ifade ettiler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.