Selden etkilenen bölgelerde 350 rezerv konut inşa edilecek

Selden etkilenen bölgelerde 350 rezerv konut inşa edilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Giresun'daki sele ilişkin, "Evleri hasar gören vatandaşlarımız için Dereli’de 200, Doğankent’te 150 rezerv konut üreteceğiz. " dedi.

Bakan Kurum, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Giresun Dereli’de 24, Doğankent’te 11 binanın yıkım sürecini başlattık. Evleri hasar gören vatandaşlarımız için Dereli’de 200, Doğankent’te 150 rezerv konut üreteceğiz. Bu süreçte kira, taşınma ve eşya yardımları yaparak süreci hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden tamamlayacağız." ifadelerine yer verdi.

Rezerv konut nedir?

Rezerv konutlar yeni yerleşim alanı olarak kullanılmak üzere TOKİ’nin veya idarenin talebine bağlı olarak Maliye Bakanlığı’nın uygun görüşü alınarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen alanlardır. Rezerv yapılarda plan ve proje değişikliği yapma yetkisine sahip kurum Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’dır. Rezerv yapı alanı olarak ilan edilecek alandaki özellikler; kentsel dönüşümün yapılacağı bölgeye yakın olmalı, tercihen kamu mülkiyeti bulunan arazilerden olmalı, yeni yerleşim alanı olarak kullanılmaya elverişli olmalı, boş arazi olmalı ve afet risklerine karşı önlem alınarak yapılanmaya uygun olmalıdır.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.