Semizotunun faydaları nelerdir?

Semizotunun faydaları nelerdir?

Uzmanlar, semizotunun besin değeri bakımından oldukça değerli olduğunu belirterek diyetlerde rahatça kullanılabileceğine dikkat çekiyor.

Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen konu hakkında şu bilgileri verdi:

"Bilimsel adı Portulaca oleracea olan semizotu besin değeri bakımından oldukça değerlidir. 100 gr porsiyonunda 20 kalori bulunur bu sebeple diyetlerinizde rahatça kullanabilirsiniz.

İçerisinde; sodyum, potasyum, n3 yağ asitleri, aminoasit ascorbik asit, kalsiyum, demir, B vitamini, D vitamini, B6 vitamini, kobalamin ve magnezyum bulunur. Anlayacağınız tam bir vitamin mineral deposudur.

Semizotunun faydaları şunlardır;

Bağışıklığı Güçlendirir; İçerisinde bulunan retinol ve ascorbik asit sebebiyle hastalık meydana getiren serbest radikalleri indirger. Bağışıklığı güçlendirerek ve hastalıklara karşı tam bir kalkan duvarı oluşturur.

Gözü Sağlığını Korur; İçeriğinde bulunan retinolün etkisiyle semizotu, göz hücrelerini güçlendirerek göze iyi gelir.

Kalp Sağlığına İyi Gelir; İçerisinde bulunan yoğun Antioksidan içeriği sebebiyle damar içinde bulunan yağları düşürür ve yüksek kolesterole iyi gelir.

Bağırsakları Çalıştırır; Yoğun lifli ve yağlı yapısı bağırsakların daha çok çalışmasını sağlar bu da kabızlık gibi sorunları ortadan kaldırır.

Mideyi Rahatlatıyor; İçerdiği B grubu vitaminden semizotu, birçok mide rahatsızlığına iyi gelir ve mdeyi rahatlatarak rahat çalışmasını sağlar.

Vücut ve Beyin Gelişimine Katkıda Bulunuyor; İçerdiği n-3 yağ asitlerinden dolayı beyin için elzemdir, hafızayı güçlendirir. Özellikle çocuklarda odaklanma problemi için birebirdir. Ayrıca unutkanlığı azaltarak odaklanma problemini düzeltir.

Kemikleri Güçlendiriyor; Demir, kalsiyum, magnezyum gibi kemik için önemli mineraller içerdiğinden kemik sağlığını da destekliyor.

Kilo Vermeye Yardımcıdır; Düşük kalorili ve lifli yapısından dolayı kilo vermek için mucizevi bir besindir." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.