Seracılık yapan çiftçilerin desteklenmesi isteniyor

Seracılık yapan çiftçilerin desteklenmesi isteniyor

HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Şerif Durmaz ve beraberindeki heyet, Batman merkeze bağlı İkiztepe ve Balpınar beldesinde seracılık faaliyetlerinde bulunan çiftçileri ziyaret etti.

Seracılık yapan çiftçilere yaptığı ziyarette konuşan Durmaz, son yıllarda artış gösteren seracılık faaliyetlerinin daha iyi bir seviyeye gelmesi için Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Sabahın erken saatlerinde evlerinden çıkarak tarlanın yolunu tutan çiftçilerle yakından ilgilenen Durmaz, alın teri dökerek helal kazanç için çalışan tarım emekçilerinin bu davranışının takdir edilmesi gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR heyetinin kendilerini ziyaret etmesine çok sevindiklerini belirten çiftçiler, bugüne kadar tarlada kendilerini hiçbir siyasi partinin ziyaret etmediğini, bu ziyaretin ise bir ilk olduğunu ifade etti.

HÜDA PAR heyetine sorun, sıkıntı ve taleplerini anlatan çiftçi Seyfettin Çavuş, seracılık yapan vatandaşlara yeteri kadar desteklerin verilmediğinden dert yandı.

“Kooperatif olsaydık bu sıkıntılarımız azalacaktı”

Yetkililerin ilgisizliğinden şikâyet eden çiftçi Çavuş, “Eskiden çiftçilere daha fazla değer verilirdi. Şimdi ise ciddi bir ilgisizlik söz konusudur. Bu topraklar tarıma çok elverişli topraklardır. Burada iyi ürün yetişiyor ancak kazancı çiftçiye az oluyor. Çünkü bu sene maliyetler çok yüksektir. Bir dönüm seranın kurulumu iki ya da üç katına çıktı. Gübre, mazot, elektrik bu sene çok zamlandı. O yüzden kazancımız azaldı. Oysa kooperatif olsaydık bu sıkıntılarımız azalacak ve değerimiz artacaktı.” dedi.

“İkiztepe ile Balpınar arasındaki tarlaların elektrik sorunu var”

Seracılığın kolay bir iş olmadığına dikkat çeken çiftçi Şirin Ekici ise şunları söyledi: “İkiztepe ile Balpınar arasında kalan tarlalarımızın elektrik sorunu var. Bu konuda bizlere yardımcı olunmasını ve yetkililerin harekete geçmesini istiyoruz. Ayrıca bakın gördüğünüz gibi buralardaki yollar da asfalt değil. En azından bu büyük yolun asfaltlanmasını istiyoruz. Önümüz kış, yağışlar başladığı zaman çamurdan dolayı çok sıkıntı çekeceğiz.”

Ziyaret bitiminde açıklamalarda bulunan Durmaz, seracılık faaliyetleri yapan çiftçilerin sorunlarının çözülmesi ve çiftçilerin seslerinin yetkililer tarafından duyulması gerektiğini dile getirdi.

“Çiftçilerin sorunlarının çözümü ertelenmemelidir”

Durmaz, “Çiftçilere yönelik ziyaretlerimiz kapsamında bugün de seracılık yapan vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Bu mevsimde marul, brokoli ve karnabahar ekimi yapıyorlar. Buralarda çalışanlar araziyi ekim için kullanmak amacı ile icar eden kişilerdir. Tarlada yanlarında oturup sorun ve taleplerini dinledik. İlgisizlikten şikâyetçidirler. Elektrik ve asfalt sorunlarının olduğunu dile getirdiler. Verilen desteklerin yetersiz olduğunu söylediler. Fidelerin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından ücretsiz verilmesini talep ettiler. Bizler de seslerinin duyuracağımızı söyledik. Çiftçi memleketin önemli dinamiğidir. O yüzden çiftçilerin sorunlarının çözümü ertelenmemelidir.” şeklinde konuştu.


Seracılık yapan çiftçilerin desteklenmesi isteniyor

Seracılık yapan çiftçilerin desteklenmesi isteniyor

Seracılık yapan çiftçilerin desteklenmesi isteniyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler