Şeriat kanunları kabul olmadan, Taliban, görüşmelerin yüzde 1’ini bile kabul etmez

Şeriat kanunları kabul olmadan, Taliban, görüşmelerin yüzde 1’ini bile kabul etmez

Taliban, Pakistan hükümetiyle barışın gerçekleştirilmesi için hükümetin Şeriat kanunlarını kabul etmesi ve ABD askerinin Afganistan`dan tamamen çekilmesi gerektiğini söyledi.

Pakistan hükümetiyle Taliban arasında gerçkeleştirilmesi planlanan barış görüşmeleriyle ilgili Taliban`ın belirlediği heyet bir açıklama yaptı ve ön şartlarını duyurdu.

Taliban’ın hükümetle barış görüşmeleri için belirlediği 3 kişilik müzakere heyetinden yapılan açıklamada, hükümet Şeriat kanunlarını kabullenmeden ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından yönlendirilen askeri birlikler Afganistan’ı tümüyle terketmeden barış şansının olmadığı belirtildi.

Taliban müzakerecilerinden Mevlana Abdülaziz, “Şeriat kanunları kabul olmadan, Taliban, görüşmelerin yüzde 1’ini bile kabul etmez” dedi.

Taliban`la Pakistan hükümeti arasındaki barış görüşmelerinde geçtiğimiz günlerde de heyet krizi yaşanmıştı. Pakistan hükümeti, Taliban`ın müzakere heyetinin belli olmadığını öne sürerek görüşmelere gelmemişti.Taliban ise, hükümetin heyeti bahane ederek görüşmeleri sabote etmek istediğini ileri sürmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.