Sertifikasız Organik Ürün Satmak Suç

Sertifikasız Organik Ürün Satmak Suç

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bazı pazarlarda köylerden getirilen ürünlerin "organik" adı altında pahalı satılması konusunda uyararak, sertifikası olmayan ürünlerin organik olarak satılmasının suç olduğunu duyurdu.

HABER MERKEZİ - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, sertifikası bulunmayan ürünleri 'organik' adı altında satanların suç işlediği ve bunlar hakkında yasal işlemler yapılacağını açıkladı.


Yazılı olarak yapılan açıklamanın devamında, "Organik ürünler pazarda diğer ürünlere nazaran daha yüksek fiyatlara satılmaktadır. Son yıllarda organik ürünlere talebin artması ve fiyatlarının yüksek olması sebebi ile bazı pazar ve satış yerlerinde köylerden getirilen ürünlerin organik ürün olarak satıldıkları görülmektedir. Bir ürünün köyde yetişmesi veya yetiştirilirken hayvansal gübre kullanılması o ürünü organik ürün yapmaz. Kimyasal girdi kullanmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim yapılarak üretilen ürünler organiktir. Organik ürün sertifikası olmayan ürünleri organik ürün olarak satmak suçtur" ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.