Servi beldesinde "Kutlu Doğum" heyecanı

Servi beldesinde "Kutlu Doğum" heyecanı

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Genç-Der tarafından Genç ilçesinin Servi beldesinde ilk kez düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği coşkuyla gerçekleşti.

BİNGÖL - Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl Koordinatörlüğü tarafından Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Servi beldesinde bu yıl ilk kez düzenlenen etkinlik, belde halkı ve çevre köylülerin yoğun teveccühüne mazhar oldu.



Sunuculuğunu Ömer Aşkın'ın yaptığı etkinlik, Bilal Habeş Camii müezzini Ali Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlik Mevlidi Şerif ve Özlem Ajans sanatçılarının okuduğu ilahi ve ezgilerle devam etti.



Araştırmacı-Yazar Cihan Bozoba ve Doğruhaber Gazetesi yazarı bölgenin tanınmış alimlerinden Molla Mehmet Şenlik programda birer konuşma yaptı.


 

Böylesi hayırlı bir programı düzenledikleri için Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür eden Bozoba, Zazaca yaptığı konuşmasında peygambere tabi olmanın ve onun ümmeti olmanın gerektirdiği hususlara değindi.

 

Mahşer gününün ağırlığına ve Hz. Muhammed’in (s.a.v.) ümmetine duyduğu sevgiye de değinen Bozoba, ‘Yüce Allah mahşer gününü Allah’a selim bir kalple gelmesi dışında mal ve evladın fayda vermediği bir gün olarak tarif ediyor. Kardeşin kardeşten, kişinin anne ve babasından, eşinden ve çocuklarından kaçtığı bir gün olarak tarif ediyor. Mahşer gününde peygamberler dahil tüm insanlar nefsim, nefsim diye feryat ederken Hz. Muhammed (s.a.v.) ümmetim ümmetim diyecek ve ümmetinin affı için yüce Allah’a yalvaracaktır. Dolayısıyla bizlerin de onun duasından yararlanabilmemiz için ona ümmet olmaya gayret sarf etmemiz ve ona gereği gibi tabi olarak, onu sevmemiz gerekir” dedi.

 

Barış ve huzurun İslam’da ve peygamberin emanetlerine sahip çıkmada olduğunu belirten Molla Mehmet Şenlik şunları söyledi, “Allah Resulü (s.a.v.) veda hutbesinde o günün şartlarında yüz yirmi bin insana hitap ederken İslam’ın parametrelerini, kırmızıçizgilerini çiziyor. Ey insanlar! Ben de bir faniyim bir gün aranızdan gideceğim. Ancak arkamda sizlere iki şey bırakıyorum. İki emanet bırakıyorum. Onlara bağlı kaldığınız sürece yolunuzu şaşırmayacaksınız. Onlardan biri Yüce Allah’ın kitabı diğeri Resulünün Sünnetidir’ diyor.”
 


Etkinlik, yapılan dua ile sona erdi. Etkinlikten memnun kalıp duacı olan servi halkı, bu tür etkinliklerinde beldelerinde devamlı düzenlenmesini talep ettiler. (Ahmet Cana-İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.