1. Ordu Komutanı, bu akşam yaşanan askeri kalkışmaya ilişkin, “Bu TSK'nın desteklemediği bir hareket” açıklamasını yaptı.
Org. Ümit Dündar, emir - komuta zincirinin dışına çıkan bir girişim olduğunu ancak bu saldırıya karşı gerekli işlemlerin yapıldığını söyledi.
“Kışlanıza dönün”
Org. Ümit Güler, tüm askerlerin kışlalarına dönmesi emrini verirken, şunları söyledi:
"Bu olaylar meydana geldiği andan itibaren Sayın Valimizle bir araya gelip İstanbul üzerine yoğunlaştık. Buradaki problemi çözmek için çalışıyoruz. Birinci Ordu Komutanlığı içinde küçük bir grubu temsil ediyorlar. Endişe edecek bir durum yok, bunlara katılmayan ve şu anda emir komuta zinciri içinde olan diğer birliklerle birlikte gerekli tedbirleri alıyoruz."
Deniz Kuvvetleri Komutanından da Açıklama
Deniz Kuvvetleri Komutanı Bostanoğlu ise "Komuta kademesi olarak bu kalkışmaya karşıyız" dedi. (İLKHA)