2010 KPSS atamalarına yeni düzenleme

ÖSYM’nin 2010 yılında uyguladığı KPSS sınavının genel yetenek ve genel kültür bölümünün sorularını hukuka aykırı bir şekilde elde ettiği tespit edilen kişilerin atamaları iptal edilecek.

670 sayılı “Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler Hakkında Kanun Hükmünde Kararname”, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararnameye göre ÖSYM’nin 2010 yılında uyguladığı KPSS sınavının genel yetenek ve genel kültür bölümünün sorularını hukuka aykırı bir şekilde elde ettiği tespit edilen kişilerin atamaları iptal edilecek.

Kararnamede, “10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde uygulanan KPSS'de genel yetenek ve genel kültür test sonuçlarına göre veya bu sonuçlar da esas alınmak suretiyle atanan personelin atama işlemlerinin geçerliliği devam eder. Ancak, bu sınav sorularını ve/veya cevaplarını hukuka aykırı şekilde sınav öncesinde yada sınav sırasında elde ettiği tespit edilen kişilerin atamaları iptal edilir.”  ifadesi yer aldı.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi
Sanal kumar gençliği tehdit ediyor!
Lastik ustaları: Kış lastiği 7 derecenin altında zorunluluktur
"Yüzyılın Konut Projesi" başvuruları yarın başlıyor
1,8 milyon kişinin ehliyeti artık geçersiz!