2019’da 100 bin kanatlı doğaya salındı

​Doğal hayatın desteklenmesi maksadıyla 2019 yılında yaklaşık 100 bin sülün ve kekliğin doğaya salındığı belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, tabii hayatın desteklenmesi maksadıyla 2019 yılında ürettiği yaklaşık 100 bin sülün ve kekliği doğaya bıraktı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, sürdürülebilir bir yaban hayatı yönetimi kapsamında çeşitli sebeplerle tabiatta azalmış ve nesli tükenme noktasına gelmiş tabii türler için kurulan üretme istasyonlarında her yıl binlerce keklik ve sülün üretilerek tabiata bırakıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Bu çerçevede içinde bulunduğumuz 2019 yılında Afyonkarahisar Şuhut, Gaziantep Erikçe, Kahramanmaraş Kapıçam, Malatya, Yozgat ve Gümüşhane Kelkit'te bulunan keklik üretme merkezinde üretilen 75 bin keklik ile Samsun Gelemen ve İstanbul Polonezköy Sülün Üretme Merkezlerinde üretilen 22 bin sülün tabii hayatı desteklemek için tabiata yerleştirildi. Böylece 2019 yılında yaklaşık 100 bin kanatlı tabiata bırakılmış oldu." denildi.

Son 18 yılda doğaya bırakılan kanatlı 1 milyonu geçti

Açıklamada, "Diğer yandan DKMP Genel Müdürlüğü son 18 yılda ise tabiatı desteklemek ve biyolojik çeşitliliği korumak maksadıyla yaklaşık 700 bini keklik ve 305 bini sülün olmak üzere 1 milyonun üzerinde kanatlıyı tabiatla buluşturdu." ifadesi kullanıldı.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Eski Tunceli Valisi Sonel, Gülistan Doku soruşturmasında gözaltına
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Yalçın’dan okulların tatil edilmesi çağrısı
Türkiye'ye Afrika sıcak hava dalgası geliyor
Kış lastiği yazın neden kullanılmamalı?