203 hâkim ve savcısının meslekten ihraç edildi

FETÖ’yle irtibat ve iltisakları bulunduğu değerlendirilen 203 hâkim ve cumhuriyet savcısının meslekten çıkarıldıkları bildirildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) 15 Kasım tarihli Genel Kurul toplantısında FETÖ/PDY ile irtibat ve iltisakları bulunduğu değerlendirilen 203 hakim ve cumhuriyet savcısının meslekten ihraç edilmelerine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, yapılan incelemeler sonucunda Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulu'nun kararıyla, 203 hâkim ve Cumhuriyet savcısının FETÖ/PDY örgütü ile irtibat ve iltisakları bulunduğu değerlendirildiğinden 667 sayılı KHK'nın 3. maddesi uyarınca meslekten çıkarılmalarına oybirliği ile karar verildiği belirtildi. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Eski Tunceli Valisi Sonel, Gülistan Doku soruşturmasında gözaltına
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Yalçın’dan okulların tatil edilmesi çağrısı