HABER MRK - Kamuoyunda 2B olarak adlandırılan yasa tasarısı, Meclis Genel Kurulu'ndan geçerek yasalaştı.
Meclisten geçen yasa "Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun Tasarısı", orman niteliğini kaybetmiş yerlerin doğrudan hak sahiplerine satışını öngörüyor.
Yasa gereği 2B arazileri rayiç bedelin yüzde 70'i ile satılacak. Satış bedelini peşin olarak ödeyen hak sahiplerine yüzde 20, yarısını peşin ödeyen hak sahiplerine ise yüzde 10 indirim yapılacak.
Kanun yürürlüğe girmeden önceki hak sahipleri 3 ay içinde, yürürlüğe girdikten sonrakiler ise 6 ay içinde başvuruda bulunacak.
Başvuru bedelleri de yerin konumuna göre bin ya da 2 bin lira olacak. Satış işlemleri, başvuru süresinin bitiminden itibaren 6 ay içinde sonuçlandırılacak. İLKHA