AB elektrik tüketimini düşürmeyi görüşüyor

​AB Komisyonu, üye ülkelerde elektrik tüketiminin yüzde 10 azaltılmasını, yoğun saatlerde ise tüketimin zorunlu olarak yüzde 5 düşürülmesini teklif etti.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Kıdemli Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ve AB Komisyonu Enerjiden Sorumlu Üyesi Kadri Simson, AB Komisyonu'nun enerji krizine karşı hazırladığı tedbirleri içeren paketin detaylarına ilişkin Strazburg'da açıklama yaptı.

Timmermans, Avrupa'daki enerji piyasalarında arz ve talep arasında derin bir uyumsuzluk bulunduğunu belirterek, "Savaş öncesindeki bol ve ucuz fosil yakıtlar döneminin geri gelmeyeceğini anlamamız gerekiyor." ifadalerine yer verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in enerjiyi bir silah olarak kullandığını söyleyen Timmermans, bu nedenle hane ve işletmelerin çok yüksek enerji faturalarıyla karşılaştığını vurguladı.

Timmermans, enerjideki mevcut durumun piyasaların işleyişine bırakılamayacağını Avrupa'da milyonlarca kişinin acil desteğe ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Enerji krizine karşı hazırladıkları yeni tedbirler konusunda Timmermans, "Paket, öncelikle Avrupa'nın elektrik tüketiminde yüzde 10'luk bir azalma getiriyor." diye konuştu.

Elektrik tüketimin en yoğun olduğu saatlerde tüketimin yüzde 5 oranında düşürülmesi gerekeceğini belirten Timmermans, böylelikle en pahalı faaliyet gösteren doğal gaz santrallerinin daha az çalışacağını ve bunun enerji fiyatlarını düşüreceğini söyledi.

Timmermans, enerji kriziyle başa çıkmak için gaz ve elektrik tüketimini azaltmanın önemli olduğuna işaret etti.

Bu aşamada Avrupa'da enerji fiyatların yüksek olduğunu ve bu krize kolay bir çözüm olmadığını vurgulayan Timmermans, "Sadece bu kış değil, gelecek kışlar da zor olacak." dedi.

Üye ülkelerden elektrik tüketimlerini düşürmeye teşvik ettiklerini ifade eden Simson da yoğun saatler için yüzde 5 tüketimi azaltmaya yönelik bağlayıcı bir hedef belirlediklerini bildirdi.

Yoğun saatleri belirleme ve talebi azaltmak için uygun önlemleri üye ülkelerin seçeceğine dikkati çeken Simson, bunun AB genelinde fiyatlar üzerindeki baskıyı azaltacağını, arz güvenliği ve kesinti riskini düşüreceğini ifade etti. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Almanya Haberleri

Almanya Başbakanı Olaf Scholz: Gazze'de ateşkesin doğru olduğunu düşünmüyorum!
Hamburg'da polis "Filistin'e destek" gösterisine saldırdı
Almanya'dan, siyonist rejime askeri destek teklifi
4 yıl aradan sonra Avrupa'da yeniden Kutlu Doğum coşkusu yaşanıyor
Almanya: Depremzedelere vize kolaylığı sağlamayı planlıyoruz