4 yıl aradan sonra Avrupa'da yeniden Kutlu Doğum coşkusu yaşanıyor

4 yıl aradan sonra Avrupa'da yeniden Kutlu Doğum coşkusu yaşanıyor

Avrupa Peygamber Sevdalıları tarafından Almanya'nın Hamburg kentinde, büyük bir coşkuyla Kutlu Doğum Etkinliği düzenlendi. Etkinliğe yüzlerce kişi katıldı.

Dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle Avrupa'da Kutlu Doğum Etkinliği düzenlenmiyordu. 4 yıl aradan sonra etkinlik için yeniden start verildi. Hamburg Vahdet Camii ile Hamburg Eğitim Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği program M. Mücahid Haksever'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Molla Abdülkadir Aydın, 4 yıl aradan sonra Kutlu Doğum Etkinliğini yeniden düzenlemekten duydukları mutluluğu dile getirerek, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. Program, Vuslat İlahi Grubu ve küçük kızların seslendirdiği bir birinden güzel ilahi ve ezgilerle devam etti.

Günün anlam ve önemine binaen konuşan Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, Avrupa'da yeniden Kutlu Doğum Etkinliğinin düzenlemeye başladığını belirterek, bütün insanlığın Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesselem) öğretilerine muhtaç olduğunu söyledi.

download.png

Programda, Avrupa Yetim Eli'nin çalışmalarını anlatan sinavizyon gösterimi yapıldı. Avrupa yetim Eli Başkanı Abdurrahman Altun, etkinlikte elde edilen gelirin deprem bölgesine gönderileceğini, Ramazan boyunca deprem bölgesinde olduklarını ve depremzedelerin yanında bulunduklarını söyledi.

Programın sonunda Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Tiyatro gösteriminin ardından program, yapılan dua ve verilen iftar yemeğinin ardından sona erdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.