AB Komisyonu: Müzakerelerin sürmesinden yanayız

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında kopma noktasına gelen tam üyelik müzakereleri, Avrupa Birliği'nin yönetim organı AB Komisyonu'nu da böldü.

AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn'ın, "Türkiye ile üyelik müzakerelerinin sonlandırılması gerekir" görüşüne, AB'den, "Komisyon müzakerelerin sürmesinden yana" uyarısı geldi.

AB Komisyonu sözcüsü Margaritis Schinas, günlük basın toplantısında, "Hahn'ın açıklaması Komisyon’un resmi görüşünü yansıtıyor mu?" sorusunu yanıtladı.

Schinas, "Komisyon’un resmi görüşü sadece Başkan Juncker tarafından açıklanır. Yönetimin kararı, müzakerelerin sürmesi yönündedir." diye konuştu.

Komisyonun Gemişlemeden Sorumlu Üyesi Hahn, Salı günü Alman Die Welt gazetesine verdiği söyleşide, "Türkiye'nin AB üyeliği öngörülebilir bir gelecek için gerçekçi değil. Uzun vadede Türkiye ve AB için yeni yollara girilmesi ve üyelik müzakerelerinin bitirilmesi daha dürüstçe olur." demişti.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Eski Tunceli Valisi Sonel, Gülistan Doku soruşturmasında gözaltına
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Yalçın’dan okulların tatil edilmesi çağrısı