AB: Olası bir ilhak adımı uluslararası hukukun ihlali anlamına gelir

Avrupa Birliği (AB), siyonist terör çetesini, "olası bir 'ilhak' adımının çok ciddi bir şekilde uluslararası hukukun ihlali anlamına geleceği" konusunda uyardı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, siyonist terör çetesinin Ürdün Vadisi'nde yasa dışı işgal birimi kuracak olmasına tepki gösterildi.

"AB, Doğu Kudüs dâhil işgal altındaki Filistin topraklarındaki tüm yerleşim birimlerinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu tekrar vurguluyor." ifadesine yer verilen açıklamada, işgalcilere bu kapsamdaki tüm faaliyetlerine son verme çağrısı yapıldı.

Açıklamada ayrıca, olası bir ilhak adımının çok ciddi bir şekilde uluslararası hukukun ihlali anlamına geleceği ve bölge istikrarını tehdit edeceği uyarısında bulunuldu.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Sanal kumar gençliği tehdit ediyor!
Lastik ustaları: Kış lastiği 7 derecenin altında zorunluluktur
"Yüzyılın Konut Projesi" başvuruları yarın başlıyor
1,8 milyon kişinin ehliyeti artık geçersiz!
Zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Kasım'da başlayacak