AB: Türkiye'deki mülteciler için 6 milyar euro tahsis edildi

Avrupa Birliği, Türkiye'de bulunan Suriyeliler için taahhüt ettiği 6 milyar Euroluk desteğin 2,7 milyar Euroluk kısmının aktarıldığını açıkladı.

Türkiye'deki Suriyelilerin desteklenmesine yönelik mali yardım programları hakkında açıklamalarda bulunan AB Komisyonu, fona toplam 6 milyar euronun tahsis edildiğini açıkladı. Bu kapsamda 4,3 milyar Euroluk sözleşme imzalandığını belirten AB, bu projelere 2,7 milyar Euroluk ödeme gerçekleştirildiğini kaydetti.

Fon kapsamında çeşitli projelere 2019 yılı sonuna kadar 3 milyar Euroluk ödeme yapılmasının beklendiği belirtilen açıklamada, bu rakamın 2020 sonunda 4 milyar Euroyu bulacağı ifade edildi. Fonun tamamının Türkiye'deki sığınmacılara aktarılmasının ise 2025 yılını bulacağı vurgulandı.

AB, 29 Kasım 2015'te düzenlenen Türkiye-AB Zirvesi'nde, Türkiye'deki Suriyeliler için 3 milyar Euroluk fon sağlamayı taahhüt etmişti.

Fonların, Türkiye'deki mültecilerin sağlık, eğitim, altyapı, gıda ve diğer ihtiyaçları için geliştirilecek projelere harcanması karara bağlanmıştı.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Esnaf, IBAN ile ödeme ve başlayacak olan denetimleri değerlendirdi
Tatilin kaza bilançosu: 66 ölü, 8 bin 352 yaralı
Bayram tatilinin 6 gününde 3 bin 706 trafik kazası
Son 5 günde 3 bin 71 trafik kazası gerçekleşti
Türkiye ve 14 ülke, Ramazan Bayramını aynı gün idrak edecek