ABD Başkan Yardımcısı Pence: Türkiye'ye işgali durdurmaya gidiyorum

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, "Türkiye'ye işgali durdurma, ateşkesi hemen yürürlüğe koyma ve müzakerelere başlama çağrısı yapmaya gidiyorum." dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in Türkiye ziyaretinin ayrıntıları netleşti. Pence, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ve ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile birlikte bugün Türkiye'ye geliyor.

Yapılan açıklamaya göre Mike Pence, "Ankara'ya ABD'nin Suriye'de ateşkesin sağlanması konusundaki taahhüdünü ve Trump'ın çözüm bulunana kadar Türkiye'ye yaptırım uygulanması konusundaki kararlılığını" iletecek.

Açıklanan resmi programa göre Mike Pence, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşecek. Bu ziyaret Mike Pence'in Türkiye'ye Başkan Yardımcısı olarak yapacağı ilk ziyaret olacak.

Pence, ziyaretinin hemen öncesinde bir açıklama yaptı. Trump'ın talimatıyla, Türkiye'ye gideceğini belirten Pence, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'ye işgali durdurma, hemen ateşkes ilan etme ve bölgede barış ile istikrarı yeniden tesis için müzakerelere başlama çağrısı yapmak üzere Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ve Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'den oluşan heyete liderlik edeceğim."

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Eski Tunceli Valisi Sonel, Gülistan Doku soruşturmasında gözaltına
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Yalçın’dan okulların tatil edilmesi çağrısı
Türkiye'ye Afrika sıcak hava dalgası geliyor
Kış lastiği yazın neden kullanılmamalı?