Ahmed er-Raysuni: Mursi'nin şehadeti iş birlikçi Arap liderleri için bir utançtır

Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Ahmed er-Raysuni, "Mursi'nin şehadeti, iş birlikçi Arap liderlerine bir ayıp ve utançtır." dedi.

Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Ahmed er-Raysuni, "Şehid Mursi'nin şehadeti, sessiz kalarak iş birlikçi haline gelen Arap liderlerine bir ayıp ve utançtır. Mursi'nin katledilmesi, tüm el-Ezher şeyhleri için bir utanç ve ayıptır. Mursi'nin şehadeti, Mısır'ın fetva mercileri ve tüm görevi şerefli masumların ölüm ilanını imzalayan Sisi için bir utanç ve ayıptır." dedi.

Raysuni, "Muhammed Mursi, altı yıldır hapishanelerde işkence görüyor ve acınılacak, maskara halindeki mahkemelere götürülüyor. Altı senedir onu parça parça öldürdüler. Bu hainler, Araplara, Müslümanlara ve insanlığa birer lekeler"." şeklinde konuştu.

Raysuni, Mursi'nin askeri darbeyle görevden uzaklaştırılmasını destekleyen Suudi rejimi ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin yanı sıra Mısırlıların, Libyalıların, Yemenlilerin ve Sudanlıların da kanına bulaştığını söyledi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Hedefte milletin inancı vardı
Kar yağışı nedeniyle çok sayıda ilde eğitime ara verildi
Meteoroloji'den kuvvetli yağış, kar ve fırtına uyarısı
7 ilde eğitime kar engeli
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı