Alman ve Hollanda makamlarından yumurta skandalına bloke

​Avrupa'da gündeminde çokça yer alan zehirli yumurta skandalıyla ilgili verilerin kamuoyuna açıklanmasının Almanya ve Hollanda tarafından AB Komisyonu nezdinde bloke edilerek sansürlendiği belirtildi.

Alman Haber Ajansı, Avrupa'da gündeminde çokça yer alan zehirli yumurta skandalıyla ilgili verilerin kamuoyuna açıklanmasının Almanya ve Hollanda tarafından AB Komisyonu nezdinde bloke edilerek sansürlendiğini belirtti.

Edinilen bilgilere göre, Alman Haber Ajansı'nın yumurta skandalıyla ilgili RASFF'deki rakam ve vakalara ulaşmak için AB Komisyonu'na yaptığı başvuru reddedildi.

Ajansın haberine göre, AB Komisyonu ret gerekçesinde, Almanya ve Hollanda'nın verilerin paylaşılmasını bloke ettiğini bildirdi.

 Alman makamlarının veri blokajına gerekçe olarak, acil uyarı sistemi RASFF'in korunmasını gösterdiği kaydedildi. AB Komisyonu'na iletilen gerekçede "Kullanıcıların bildirimlerinin kamuoyuna yansımasından endişe etmesi iletişimde gecikmelere yol açacaktır." ifadesine yer verildi.

Hollanda makamları ise verilerin kamuoyuna açıklanmaması talebine gerekçe olarak AB Komisyonu'na yaptıkları bildirimde, soruşturmaların olumsuz etkilenebileceği endişesini öne sürdüler

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi
Sanal kumar gençliği tehdit ediyor!
Lastik ustaları: Kış lastiği 7 derecenin altında zorunluluktur
"Yüzyılın Konut Projesi" başvuruları yarın başlıyor
1,8 milyon kişinin ehliyeti artık geçersiz!