Anayasa Mahkemesinden As Parti kararı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, As Parti'nin hukuki varlığının sona erdiğinin tespitine karar verilmesi yönündeki talebi Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi.

Anayasa Mahkemesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, As Parti'nin kendiliğinden dağılma halinin ve buna bağlı olarak hukuki varlığının sona erdiğinin tespitine karar verilmesi yönündeki talebini reddetti.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, As Parti'nin kendiliğinden dağılma hali ve buna bağlı olarak hukuki varlığının sona erdiğinin tespitine karar verilmesi yönündeki talebi için Anayasa Mahkemesine başvuruda bulundu.

Başvuru gerekçesi olarak, As Parti'nin, ilk büyük kongresini süresinde yapmadığı ve zorunlu organlarını oluşturmadığı gösterildi. Partinin kendiliğinden dağılma halinin ve buna bağlı olarak da hukuki varlığının sona erdiğinin tespitine karar verilmesi talep edildi.

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, 13 Aralık 2017 tarihinde söz konusu talebin reddine oy çokluğuyla karar verdi.

Hatırlanacağı üzere, kurucularının büyük çoğunluğunu emekli astsubayların oluşturduğu As Parti, 3 Şubat 2015 tarihinde kuruluşuna dair bildiri ve eklerini İçişleri Bakanlığına vererek tüzel bir kişilik kazanmıştı.

Partinin Kurucu Genel Başkanı Cavit Kayıkcı, 200 bine yakın astsubayın siyasette söz sahibi olabilmesini sağlayacak zemini oluşturmak istediklerini bildirmişti.

 İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Esnaf, IBAN ile ödeme ve başlayacak olan denetimleri değerlendirdi
Tatilin kaza bilançosu: 66 ölü, 8 bin 352 yaralı
Bayram tatilinin 6 gününde 3 bin 706 trafik kazası
Son 5 günde 3 bin 71 trafik kazası gerçekleşti
Türkiye ve 14 ülke, Ramazan Bayramını aynı gün idrak edecek