Andımız haftaya kalkıyor

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ilkokullarda “Andımız” okunması uygulamasına önümüzdeki hafta son verileceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Demokratikleşme Paketi”yle birlikte gündeme gelen bazı konularla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Bakan Nabi Avcı, ilkokullarda “Andımız”ın okunmasının bir hafta içinde kaldırılacağını söyledi.

Avcı, “Andımız ortaokullarda zaten kaldırılmıştı. Yönetmelik değişikliği yapacağız. Andımız en geç bir hafta içinde kalkacak” dedi.
Nabi Avcı, özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitim konusundaki bir soru üzerine “Ders kitapları için zamana ihtiyacımız var. Farklı dil ve lehçelerde eğitim önümüzdeki seneye yapılabilecek” diye konuştu.

Avcı, Kürtçe eğitim konusunda özel okullardan şu ana kadar herhangi bir talep gelmediğini de ifade etti.
Kaynak: ntvmsnbc
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Sahte altın gerçeğinden nasıl ayırt edilir?
Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için başvuru süresi uzatıldı
Birçok bölgede gök gürültülü yağış bekleniyor
Çok sayıda ilde sağanak bekleniyor
Kurban Bayramı’nda trafik kazalarında 70 kişi hayatını kaybetti