HABER MRK- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürlüğünden alınan verilerine göre, geçen ay yüzde 34,41'lik fiyat artışıyla "patlıcan" zam şampiyonu olurken, bu ürünü, fiyatı yüzde 26,60 oranında artış gösteren salatalık ile yüzde 19.71 artış gösteren kuru fasulye izledi.
Aralık ayında fiyatı en çok artış gösteren diğer ürünler arasında yüzde 12,97 ile patates, yüzde 12.14 ile LPG dolum ücreti, yüzde 9,35 ile tüpgaz, yüzde 7,25 ile pirinç yer aldı.
En çok "Karnabahar" ucuzladı
TÜİK verilerine göre, geçen ay fiyatı düşen ürünlerin başında ise karnabahar geldi. Aralık'ta karnabahar fiyatı yüzde -22.35 oranında düşerken, bu ürünü fiyatı yüzde -17.46 oranında azalan portakal ile yüzde -8,96 düşen ıspanak izledi.
Aralık ayında fiyatı en çok düşüş gösteren diğer ürünler arasında yüzde 8,96 düşen ıspanak izledi. (İLKHA)