Avrupa’daki hastanelerden acil yardım çağrısı

Avrupa ülkelerinde bulunan 9 büyük hastane, Coronavirus ile mücadele kullanılan ilaçların tükenme noktasına geldiğini açıklayarak, yardım talebinde bulundular.

Avrupa’daki hastanelerden acil yardım çağrısı

Avrupa başkentlerindeki 9 büyük hastane (Paris, Milano, Barselona, Londra, Rotterdam, Viyana, Stockholm, Brüksel ve Berlin) ortak bir bildiri yayımlayarak, Coronavirus ile mücadele için ellerindeki ilaçların tükenme noktasına gelindiği ifade ettiler.  

Bu şehirdeki bulunan 9 büyük hastane, Avrupa Birliği Üniversite Hastaneleri Birliği’ne üye oldukları ve yayınladıkları bildiride birkaç güne kalmaz ellerindeki ilaçların tükeneceğinden Avrupa Birliği’nden acil yardım istediklerini belirtiler.

Acil olarak hastaların entübe ve bayıltmak için kullanılan ilaçların tedarik edilmesinin gerektiği kaydedilirken, Avrupa Birliği’nden ilaçların ortak bir şekilde üretilmesi ve dağıtılması yönünde çağrıda bulunuldu.

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, yaptığı açıklamada, ülkedeki bazı hastanelerdeki ilamçların kullanımının yüzde 1000 artığını bu gidişle hastanelerde birkaç günde ilaçların tükeneceğini açıklamıştı.

Philippe, ülkedeki ilaç depolarının boş olmasını ve yeni ilaçların depolara gelmemesinin tedirginlik içinde gözlemlediği söylemişti.

İLKHA


Avrupa’daki hastanelerden acil yardım çağrısı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Kurban Bayramı tatili uzatılmayacak
Uzmanlar: Klima bakımı hem sağlık hem de enerji tasarrufu açısından önemli
PKK fesih kararını açıkladı
Eski tip ehliyet yenileme süresi 31 Temmuz’da doluyor
Eski tip ehliyetler için "kullanım süresi" uyarısı