Bakan Kurum: 5 yılda 1,5 milyon konut dönüştürülecek

Kentsel dönüşümün yeni yol haritası olan Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'nı kamuoyuyla paylaşan

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "1,5 milyon konutun acil şekilde dönüşmesi gerekiyor. Her yıl 300 bin konut dönüşecek." dedi.

2012 yılında startı verilen Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'nda yeni bir aşamaya girildi. Şmdiye kadar 53 farklı ilde 281 çalışma alanında 1 milyon 166 bin bağımsız birim, 11 milyar lira kaynak sağlayarak dönüştürüldü.

Yeni konut dönüştürülmesi planı çerçevesinde,  81 ilin belediyelerine genelgeler gönderildi. Sonra da 60'ın üzerindeki ilde belediyelerle birebir görüşmeler yapıldı. 5 yıllık ve 8 maddelik yeni eylem planı böyle hazırlandı. Kentlerin dönüşüm anayasasının da oluşturulacağı yeni plan için İller Bankası, belediyelere 4 milyar TL yeni kaynak sağlayacak.

Yeni Kentsel Dönüşüm Eylem Planı hakkında bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Türkiye’de 6.7 milyon konutun dönüşmesi gerekiyor. Bunlardan 1.5 milyon konutun acil bir şekilde dönüştürülmelidir. Her yıl 100 bini İstanbul’da olmak üzere 300 bin konut dönüşecek. Bu dönüşümde de hızlı bir şekilde vatandaşlarımıza inşallah sağlam, güvenli konutlarını en kısa zamanda teslim etmiş olacağız. Bugüne kadar 152 bin konutumuzun ihalesini yaptık, 115 bin konutumuzu da tamamlayarak, hak sahiplerine teslim ettik. 2023'e kadar bilhassa Bakanlığımız, Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız eliyle de bu 300 bin konutun en az yüzde 10 ila 15'ini her yıl yapacağız. Yani 30 ila 50 bin konutun her yıl biz Bakanlık olarak dönüşümünü belediyelerimizle birlikte yapıyor olacağız. 5 yılda da inşallah biz de bu sürece 200-250 bin konutla katkı sağlamış olacağız.” dedi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Sanal kumar gençliği tehdit ediyor!
Lastik ustaları: Kış lastiği 7 derecenin altında zorunluluktur
"Yüzyılın Konut Projesi" başvuruları yarın başlıyor
1,8 milyon kişinin ehliyeti artık geçersiz!
Zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Kasım'da başlayacak