Bakan Soylu: Darbe girişiminin arkasında ABD var

Darbe girişiminin arkasında ABD’nin olduğunu belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, darbe girişiminin arkasında ABD'nin olduğu yönündeki iddiasını yineledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Darbe girişimin arkasındaki yapının ABD olduğunu belirterek açıklamasını tekrarladı. Soylu, ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin yaptığı, "Umarım barış bir an önce sağlanır" açıklamasına dikkat çekti.

Bakan Soylu’nun "Darbenin arkasında Amerika var." açıklamalarına ABD Dışişleri yetkililerince rahatsızlıkla karşılandığı ve bu iddiaların "ABD-Türkiye ilişkilerine zarar verici nitelikte olduğu" yönündeki açıklamaların ardından Soylu, ısrarını sürdürdü.

Soylu açıklamalarını yenileyerek şu ifadeleri kullandı: "ABD 'Darbeye destek ithamı ilişkilerimize zarar verir.' demiş. İlgililerine ricam, 'Darbe olsaydı ilişkilerimiz ne olacaktı?' diye soruversinler. Kerry, darbe teşebbüsünün ilk saatlerinde, "Umarım barış bir an önce sağlanır.' dedi. Darbecilerin ismi 'Yurtta Sulh Konseyi' idi. İlgililerine."

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Sahte altın gerçeğinden nasıl ayırt edilir?
Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için başvuru süresi uzatıldı
Birçok bölgede gök gürültülü yağış bekleniyor
Çok sayıda ilde sağanak bekleniyor
Kurban Bayramı’nda trafik kazalarında 70 kişi hayatını kaybetti