Bakan Soylu: İran'daki deprem nedeniyle 7 vatandaşımız hayatını kaybetti

​İran'ın Khoy kentinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Van'ın Başkale ilçesinde 7 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı, saat 08.53'de merkez üssü İran'ın Khoy şehri olan 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini kaydetti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  Van'ın Başkale ilçesinde deprem nedeniyle 7 kişinin hayatını kaybettğini 5 kişinin de yaralandığını açıkladı. 

Soylu, "AFAD Ekiplerimiz Özpınar köyüne ulaştı. Diğer köylere de ulaşmak üzere. Enkaz altında vatandaşlarımız olduğu belirtiliyor. 4'ü yetişkin 3'ü çocuk bu depremde ilk gelen bilgiler ışığında kaybettik. 5 vatandaşımız da yaralı olarak hastanelere ulaştırıldı" dedi.

Deprem Van ve Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde deprem, yoğun olarak hissedildi. 

İLKHA


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Sahte altın gerçeğinden nasıl ayırt edilir?
Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için başvuru süresi uzatıldı
Birçok bölgede gök gürültülü yağış bekleniyor
Çok sayıda ilde sağanak bekleniyor
Kurban Bayramı’nda trafik kazalarında 70 kişi hayatını kaybetti