Başbakan hangi Filmi Yayınlatmadı?

Başbakan Erdoğan'ın günlerdir söylediği polise yönelik şiddeti gösteren 17 dakikalık filmi neden yayınlatmadığı ortaya çıktı.

Başbakan Erdoğan'ın günlerdir söylediği polise yönelik şiddeti gösteren 17 dakikalık filmi neden yayınlatmadığı ortaya çıktı. Bunlar gösterilirse diyen sanatçıların ricasını kırmayan Başbakan Erdoğan 'vermeyin o görüntüleri' dedi.

Gezi Parkı olaylarının ilk gününden itibaren başta Başbakan Erdoğan olmak üzere tüm hükümet yetkililerinin dile getirdiği bir görüş vardı hep. Basın sadece polisin uyguladığı orantısız gücü gösteriyor, polise yönelik saldırıları, şiddeti göstermiyor. Erdoğan ve kurmayları son dört gündür bir çok toplantıda kısa süre içinde polise yönelik şiddeti gösteren görüntüleri kamuoyuyla paylaşacaklarını söylüyordu. Ama önemli bir gelişme oldu ve bu görüntülerin yayınlanmasından son anda vazgeçti Başbakan Erdoğan. Bunun nedeni Milliyet'te Can Dündar'ın yazısıyla ortaya çıktı.İşte o yazıdan önemli bölümler:

İki özel uçakla Ankara'ya giden sanatçılar heyeti ile Dayanışma temsilcileri, barış için Başbakan'la 4 saat sürecek görüşmeye oturmuştu bile. Görüşmeye 3 bakanıyla ve danışmanlarıyla gelen Başbakan, günlerdir süren görüşmeler maratonundan yorgun düşmüştü. Gergindi.

KIZ EVİ NAZ EVİDİR

Heyetteki bir bakanın deyimiyle, "10 yıldır hiçbir önemli konuda bu kadar uzun toplantılar yapmamıştı".

Sanatçılardan biri gerilimi düşürmek için, "Hayırlı bir iş için geldik. İyi bir netice alıp çıkmayı umuyoruz" diye lafa girdi.

Başbakan'ın hiç o havada olmadığı, cevabından anlaşıldı:

"Kız evi, naz evidir."

KOMPLO VAR

Ama Başbakan tepkiliydi. Erdoğan, Gezi'deki çevrecilerin iyi niyetine inansa da, "Cehennemin yolları iyi niyet taşlarıyla döşelidir" diyordu.

AİLEME KÜFÜR ETTİLER

"Keşke polis şiddetinden dolayı özür dileseydiniz" ricasını, "Bunlar konutumun önünden geçerken hep bir ağızdan ölen anneme küfür edip duvarlara yazdılar. Oysa benim mitinglerimde kimse için böyle bir terbiyesizlik yapmaz, yapamaz" diye cevaplarken "karşı şiddet"ten örnekler verdi. Çarşı grubunun içinde "illegal, aşırı uçlar" olduğunu anlattı.

Hafta sonu yapacağı mitinglerin iptalini isteyenlere, "Asla. Kampanyamı başlatıyorum. Ama gezi eylemi biterse orada bu konuyu açmam" dedi.

LÜTFEN BU FİLMİ GÖSTERMEYİN

Ardından polise yönelik şiddete ilişkin Emniyet'e hazırlattığı, 17 dakikalık bir filmi izletti. Ağır şiddet görüntüleri içeren film izlenirken, "Bu şiddeti görmezden geldiniz" diye sanatçılara serzenişte bulundu. Sanatçılardan biri, gerilimi tırmandırmamak, kutuplaşmayı artırmamak için bu ve benzeri filmleri kamuoyuna göstermemesini rica etti.

SON TARTIŞMA

Başbakan'ın önerileri hazırdı:

Yargı kararını beklemek, olmazsa halkoyuna gitmek...Bundan ötesine yoktu.

Sona doğru Taksim Dayanışma'dan gelenlerden birinin "Bu iş, sosyolojik bir hal aldı" demesi üzerine hepten gerildi.

Ayağa kalkıp, "Hepiniz üstüme geliyorsunuz. Sabahın 3'ü olmuş. 15 saattir buradayım. El insaf"diyerek gergin toplantıyı noktaladı.

FİLM İPTAL

Bunca gerilimin üstüne, ertesi gün Başbakanlıktan bir haber geldi:

Başbakan, sanatçıların ricasını kabul etmişti. Polise yönelik şiddete dair film, basına dağıtmayacaktı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi
Sanal kumar gençliği tehdit ediyor!
Lastik ustaları: Kış lastiği 7 derecenin altında zorunluluktur
"Yüzyılın Konut Projesi" başvuruları yarın başlıyor
1,8 milyon kişinin ehliyeti artık geçersiz!