BATMAN - Çarşı Mahallesi Ulu Cami'de kaldığını söyleyen Hamit Muhammed (22) adlı Suriyeli, çatışmalarda babasını kaybettikten sonra ailesinin geçimi sağlamak için Batman'a geldiğini ve iş bulamadığı için dilencilik yaptığını söyledi.
Hamit Muhammed (22), "Suriye'de savaş var. Bizler orada boyacılık işiyle uğraşıyorduk. Savaş çıktıktan sonra bizim eve bomba atıldı ve babamı kaybettik. Annem ve 5 kız kardeşim halen Suriye'deler, bende Batman'a geldim. Para kazanmak için dilencilik yapıyorum. En kısa zamanda para kazandıktan sonra annem ve kız kardeşlerimi Suriye'den alacağım" dedi.
Fotoğraf veremeyen Hamit Muhammed, "Ben buraya para kazanıp ailemi Suriye'den kurtarmak için geldim. Eğer fotoğraf çektirirsem Suriye'ye geri döndüğümde askerler Suriye hükümetini kötülediğimi söyleyip beni öldürecekleri için korkuyorum ve o yüzden fotoğraf vermek istemiyorum" şeklinde konuştu. (M.Fatih Akgül, Veysi Rüzgâr-İLKHA)
Batman'a Yerleşen Suriyeli Dilencilik Yapıyor
Suriye'de yaşanan çatışmalardan dolayı ülkesini terk ederek Batman'a gelen genç dilencilik yapıyor.
İlk yorum yazan siz olun
Güncel Haberleri
Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?
Sahte altın gerçeğinden nasıl ayırt edilir?
Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için başvuru süresi uzatıldı
Birçok bölgede gök gürültülü yağış bekleniyor
Çok sayıda ilde sağanak bekleniyor