Batman’da engelliler için muhasebe kursu-foto

Batman’da engelliler için ‘Muhasebe ve Finansman Kasa Sorumlusu’ kursu açıldı.

Batman Yaşam Boyu Engellileri Koruma ve Spor Kulübü Derneğindeki engelliler için açılan ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından finanse edilen “Muhasebe ve Finansman Kasa Sorumlusu” kursunda toplam 10 engelli 5 ay boyunca kurs gördüler.

6 ay sürecek olan kursta engelliler, günde 20 lira para kazanarak az da olsa ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Bir ay sonra bitecek olan kurs sayesinde engelliler, bir meslek sahibi olabilecekler.

Batman Yaşam Boyu Engellileri Koruma ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Vedat Çoban konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Projemizi İŞKUR’a sunduk ve projemiz kabul edildi. ‘Muhasebe ve Finansman Kasa Sorumlusu’ projesinde arkadaşlarımız burada 6 ay boyunca kursta eğitim görecekler. Bu eğitim sayesinde arkadaşlarımız iş bulma imkânı bulacak ve evlerine ekmek götürebilecekler. Yetkililerden istediğimiz, bu projelerin devam etmesi ve arkadaşlarımızın işe girebilmesidir. Amacımız, engelli arkadaşlarımızı hapsoldukları evlerinden çıkarıp rahat bir meslek sahibi yapmamızdır. Arkadaşlarımız burada hem eğitim almakta ve hem de günlük 20 lira para kazanmaktadır. İnşallah bu projeler devam eder de arkadaşlarımız rahat bir şekilde meslek sahibi olurlar.” dedi.

Böyle bir kursun açılmasından dolayı sevindiklerini dile getiren engelliler ise, kurs sayesinde iş imkânı bulabileceklerinden dolayı emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek, bu tür kursların devam etmesini istediler.       (M.Fatih Akgül-İLKHA)








 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Batman Haberleri

Batman’da site içinde park halindeki araç alev aldı
Batman'da 250 yetim aileye Ramazan desteği
Batman'da apartman dairesinde çıkan yangın söndürüldü
Batman'da Dünya Yetimler Günü'ne özel iftar etkinliği
Dane mısır üreticilerine ekim öncesi bilgilendirme toplantısı