Batman’da kadınlara yönelik el sanatları kursu açıldı

Batman Gönüllüler Derneği ile İŞKUR Batman İl Müdürlüğü işbirliğiyle dekoratif el sanatları kursu açıldı.

Kültür Mahallesinde bulunan Batman Gönüllüler Derneği ile İŞKUR Batman İl Müdürlüğü işbirliğiyle açılan dekoratif el sanatları kursunda 20 kadın kurs görüyor.

22-55 yaş arasında kursa katılan kadınlar, günlük 20 TL ücret alıyorlar. Toplamda 7 ay sürecek olan kursta kadınlar ailelerine de katkıda bulunuyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Batman Gönüllüler Derneği Başkanı Şükran Doğu, “Projemiz yeni başladı, henüz bir ay oldu. Kadınlar için açmış olduğumuz dekoratif el sanatları kursu için İŞKUR’a başvurduk ve onay aldık. Bizim daha önce de 3 aylık sabun kursumuz oldu. Bayanlarımıza elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu kadınlarımız da bu kurs sayesinde evlerine katkıda bulunuyorlar. Bizler burada bir aile olduk.” dedi.    (M.Fatih Akgül - İLKHA)




 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Batman Haberleri

Batman’ın Bahçelievler Mahallesi’nde silahlı çatışma: 2 ölü, 4 yaralı
Batman’da silahlı kavgada 4 kişi tutuklandı
Batman Beşeveler Mahallesi sakinleri 35 yıldır bekliyorlar: Ne tapu var, ne muhatap!
Batman'da kamuya yerleştirme vaadiyle dolandırıcılık suçundan 4 kişi tutuklandı
Batman'da yük treni araçla çarpıştı