Batman'da Mereto Dağı yolundaki çalışmalar sürüyor

Batman İl Özel İdaresi, Sason ilçesi Mereto Dağı yolundaki altyapı ve asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor.

Batman İl Özel İdaresi tarafından Sason-Mereto Dağı yolunda yapılan çalışmalar, yüksek rakım ve zorlu arazi koşullarına rağmen devam ediyor.

Asfaltlama çalışmaları 8. kilometreye ulaşırken, altyapı çalışmaları da tamamlanma aşamasına geldi.

Yol yapımında menfez, istinat duvarı ve büz döşemesi gibi altyapı imalatları sürdürülüyor. Yol güzergâhında çift kat asfalt uygulaması uygulanıyor.

Vali Ekrem Canalp, ulaşımı kolaylaştırmak ve bölgenin turizm potansiyelini değerlendirmek amacıyla çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

İl Özel İdaresi yetkilileri ise yol ve restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının bölgeye ulaşımı rahatlatacağını belirtti.

Sason-Mereto Dağı yolundaki çalışmalar tamamlandığında hem ulaşım altyapısı güçlenecek hem de bölgenin tarihi ve kültürel mirası korunmuş olacak. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sason Haberleri

Batman'ın Sason ilçesinde geleneksel cevizli sucuk üretimi sürüyor
Sason Arapçası araştırmalara konu oluyor
Batman'da aynı noktada bir ayda 3 kaza
Batman’ın Sason ilçesinde otomobille çarpışan motosikletli ağır yaralandı
Batman Sason'da heyelan nedeniyle kapanan yol açıldı